ÖSYM'nin Engellilere Yönelik Düzenlemesi - Son Dakika
Yerel

ÖSYM'nin Engellilere Yönelik Düzenlemesi

ÖSYM\'nin Engellilere Yönelik Düzenlemesi

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Koyun, araç, gereç ve cihaz kullanan engellilerin Ankara'da sınava girmelerine yönelik kararı eleştirdi.

19.01.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan engellilere yönelik düzenlemede, sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikte alet, araç, gereç ve cihaz kullanmak zorunda olan engelli adaylarının, Ankara'da sınava alacağına ilişkin kararı eleştirdi.

Koyun, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 ÖSYS sınav kitapçığıyla sarsıldıklarını ifade etti. ÖSYM'nin yayımladığı sınav kitapçığında, engellilerin günlük yaşamlarında kullandıkları cihazlarla sınava girmelerine nihayet izin verdiğini belirten Koyun, bu gecikmiş düzenlemenin oldukça sevindirici olduğunu vurguladı. Ancak ÖSYM'nin sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikte alet, araç gereç ve cihaz kullanmak zorunda olan engelli adaylarının Ankara'da sınava alınacağı yönündeki kararını eleştiren Koyun, "ÖSYM, engellilerin önemli bir bölümünün Ankara'da sınava girmesini kararlaştırmıştır. Gerekçe ise engellilerin kullandığı protez, ortez, sandalye, kulaklık, gözlük ve benzerinin sınav güvenliğini tehlikeye atmasıdır. Bu gerekçe, dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğumuz 21. yüzyılda traji komiktir" ifadelerini kullandı.

Koyun, uygulamanın engelli öğrenci ve aileleri için zahmet ve külfet getireceğini, engelli öğrencilerin eğitim hakkından mahrum kalmasına yol açacağını ileri sürerek, "Engelli öğrencilerin her tür ayrımcılıkla karşılaştığı, eğitim sürecine katılma hakkını elinden alacak olan bu uygulamadan vazgeçilmesini, engelli öğrencilerin ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlara kullandığı kendi özel teçhizatıyla tercih ettiği ilde sınava girebilecek şekilde, engelli öğrencilerimizin lehine son başvuru günü olan bugün biran önce düzeltilmesini talep ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ÖSYM'nin Engellilere Yönelik Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement