Ötekisi Olmayan Türkiye İçin 'Evet' Diyoruz" - Son Dakika
Güncel

Ötekisi Olmayan Türkiye İçin 'Evet' Diyoruz"

Ankara'da faaliyet gösteren ve aralarında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Platformları ile KADEM, İLKDER ve Birlik Vakfının da bulunduğu 21 kadın sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran "STK'larda Kadın Birliği Platformu" (KABİP), en önemli gündemlerinin cumhurbaşkanlığı hükümet...

22.03.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da faaliyet gösteren ve aralarında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Platformları ile KADEM, İLKDER ve Birlik Vakfının da bulunduğu 21 kadın sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran "STK'larda Kadın Birliği Platformu" (KABİP), en önemli gündemlerinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylaması olduğunu belirterek, tercihlerinin "evet" olduğunu açıkladı.

İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında KABİP adına Birlik Vakfı Kadın Platformu Başkanı Çiğdem Maviş bir konuşma yaptı.

Maviş, Türkiye'nin büyük bir değişim içerisinde olduğunu, siyasal istikrar ve güçlü bir ekonomiye sahip olması gerektiğini belirterek, "Biz KABİP olarak, ülkemizin antidemokratik uygulamalar ve darbelerle dolu siyasi tarihini çok iyi biliyoruz. Siyasi tarihimizde yaşanan bu uygulamaların en büyük mağduru olan kadınlar olarak bu sistem değişikliğinin önemini çok iyi idrak ediyoruz." dedi.

Vesayetçi sistemin 28 Şubat'tan bugüne milletin iradesine sahip çıkmasıyla gerilediğini, fakat Türkiye'nin önündeki barikatların aşılması için mevcut parlamenter sisteminin yetersiz kaldığına dikkati çeken Çiğdem Maviş, şöyle devam etti:

"28 Şubat'ta yaşanan antidemokratik yöntemlerle ötekileştirilen, önü kesilen ve zulme uğrayan bizlerdik ve hala o günlerin acısını yaşıyoruz. 15 Temmuz'la birlikte de bu ülkede darbelerin son bulmadığını, milletin iradesini hiçe sayanların fırsat kolladıklarını hep birlikte gördük, ülkemizde bir daha darbelerin yaşanmasını istemiyoruz. Koalisyonların, istikrarsızlıkların, zayıf hükümetlerin ürettiği yoksulluk ve yoksunluklardan en çok kadınların etkilendiğini biliyoruz. Yaşadığımız olumsuzlukları çocuklarımızın yaşamaması için, ülkemiz ve geleceğimiz için temsil ettiğimiz kadınlar adına bu sistem değişikliğinin önemine vurgu yapıyoruz."

Maviş, yargının tarafsızlığını sağlayacak, yasama ve yürütmenin net olarak ayrıldığı, halkın oyuyla belirlenecek sistemin istikrar getireceğine işaret ederek, "İktidarların muktedir olmalarının önüne geçen vesayet sisteminin son bulması için 28 Şubat, 367 krizi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz kaos planlarına imkan vermeyen bir Türkiye için 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiğdem Maviş, şunları kaydetti:

"İnanç ve fikir özgürlüğünün teminat altına alındığı, 'ötekisi' olmayan Türkiye için, daha demokratik ve özgür bir Türkiye için 'evet' diyoruz. Eğitim hakkı elinden alınan kadınlar için, çalışma hayatından dışlanan kadınlar için, kendi vatanlarında ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kalan her kesim için, geleceğe dönük sınırsız umutlarımızla kadın olarak, anne olarak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak 16 Nisan halk oylamasında tercihimizin 'evet' olduğunu gururla dile getiriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ötekisi Olmayan Türkiye İçin 'Evet' Diyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement