Otel Odanızın Kapısını Bu Robot Çalarsa Şaşırmayın - Son Dakika
Teknoloji

Otel Odanızın Kapısını Bu Robot Çalarsa Şaşırmayın

Otel Odanızın Kapısını Bu Robot Çalarsa Şaşırmayın

Henüz robotların dünyayı ele geçireceği gün gelmedi ama galiba istilaya otel odalarından başladılar.

14.08.2014 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Henüz robotların dünyayı ele geçireceği gün gelmedi ama galiba istilaya otel odalarından başladılar.

Kalifornia'daki Aloft Hotel'in müterileri bugünlerde ilginç bir otel görevlisi ile tanışıyorlar. Savioke firmasının tasarımı olan SaviOne model robotun ilk gerçek ortam testleri devam ediyor. Aloft Hotel yönetimi robota bir de isim vermiş, A.L.O. Botlr ("butler", yani metrdotel kelimesine atıf olarak).

SaviOne yaklaşık 1 metrelik boya sahip, 45 kilogram ağırlığında, dört tekeri sayesinde kendi kendine otel içinde gezebilen bir robot. Tepesinde iletişim için 7 inçlik bir phablet cihaz ve bir depo bölümü bulunuyor. Depo kısmına otel müşterilerinin sipariş ettikleri malzemeler veya paketler konulabilir ve SaviOne bunları konukların kapılarına kadar götürüyor.

Görevli robot bir otel müşterisinin kapısına paket getirdiğinde, odadaki telefon çalıyor ve robotun kapıda olduğu mesajı aktarılıyor. Konuk, robotun getirdiği paketi alınca üzerindeki ekranda işlemin tamamlanıp tamamlanmadığına dair bir mesaj çıkıyor ve konuktan onay bekliyor. İşin güzel yanı, SaviOne hizmet ettiği kişilerden bahşiş beklemiyor. Fakat #meetbotlr hashtag'i ile bir Twitter mesajı atarak robota teşekkür edebilirsiniz.

Robot Wi-Fi ile devamlı merkezle bağlantı halinde ve çevreye çarpmadan gezebilmek için üzerinde sonar, LADAR ve Kinect benzeri bir stereo kamera var. SaviOne bir araştırma sonucu veya prototip değil. Testleri bitince satışa çıkacak ve çeşitli otellerde kullanıma girecek gerçek bir ürün. Savioke firması 2015 yılında başka otelleri de test programına almayı planlıyor.

Firmanın robotları ve diğer projeleri ile ilgili bilgi için buraya tıklayıp web sitelerine gidebilirsiniz.

The post Otel Odanızın Kapısını Bu Robot Çalarsa Şaşırmayın appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Otel Odanızın Kapısını Bu Robot Çalarsa Şaşırmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement