Otelciler 'Tazminat'ı Masaya Yatırdı - Son Dakika
Yerel

Otelciler 'Tazminat'ı Masaya Yatırdı

Otelciler \'Tazminat\'ı Masaya Yatırdı

Konaklama sektörünün sıkıntılarına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren Güney Ege Turistik Otelciler Birilği (FGETOB), bölgede bulunan tesislerde konaklayan misafirlerin tatilini sürdürdüğü sırada tesis içerisinde yaşadığı çeşitli kazalar, hastalıklar (salgın) vb. sıkıntılarla ilgili olarak işletmeler aleyhine açılabilecek maddi ve manevi tazminat davalarını minimize etmek, haksız iddialara dayanılarak istenen tazminatları önleyebilmek amacıyla açılan davaları önleyebilmek için ne yapılması gerektiği konusunu masaya yatırdı.

12.04.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklama sektörünün sıkıntılarına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren Güney Ege Turistik Otelciler Birilği (FGETOB), bölgede bulunan tesislerde konaklayan misafirlerin tatilini sürdürdüğü sırada tesis içerisinde yaşadığı çeşitli kazalar, hastalıklar (salgın) vb. sıkıntılarla ilgili olarak işletmeler aleyhine açılabilecek maddi ve manevi tazminat davalarını minimize etmek, haksız iddialara dayanılarak istenen tazminatları önleyebilmek amacıyla açılan davaları önleyebilmek için ne yapılması gerektiği konusunu masaya yatırdı. GETOB'un önderliğinde Marmaris Martı Resort Hotel'de yapılan seminere bölge genelinden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Seminerin önemli konukları ise ABTA İngiliz Seyahat Acenteler Birliği Destinasyon Birimi sorumlusu Ms. Angela Hills ve Preverisk Group Teknik Direktörü ve Başkanı Dr. Esteban Delgado oldu. Seminerin açılış konuşmasını yapan GETOB Müdürü Ö. Cahit Sarıbey, 2014 turizm sezonunun tüm turizm sektörü için hayırlı olması dileğinde bulunurken, paket tur ile misafir ağırlayan hemen hemen tüm otel işletmecilerinin alacaklarından bir takım iddialarla kesintiler yapıldığına dikkat çekti. Haklı gerekçelere dayanılarak açılan tazminat davalarına ve bununla ilgili yapılan kesintilere zaten itiraz edilmediğini ifade eden Sarıbey, "Esas sıkıntının asılsız iddialarla işletmelerden para kesintisi yapılması veya tazminat istenilmesidir. Bu gibi durumlarla karşılaşan birçok işletmecimiz bilgi eksikliğinden veya kendilerini ne şeklide ve nasıl savunacaklarını bilmemelerinden dolayı ciddi miktarlarda cezalar ödemek durumunda kaldıkları gibi açılan bu tür davaların ülkemiz aleyhinde de olumsuz yansımaları olmaktadır" dedi.

Konaklama sektörü adına konuşan GETOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Ersoy, işletmecilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Tatilini tamamlayıp ülkesine dönen bazı turistlerin, tatilini sürdürürken ne otel yönetimine, ne tur rehberine ne de doktora herhangi bir şikayette bulunmamasına rağmen, ülkesine döndükten bir süre sonra asılsız iddialarla tatil sırasında hasta oldum diyebilmekte ve tazminat isteyebilmektedir. Bazı durumlarda tur operatörünün müşterisinin şikayetini dahi bizlerle paylaşmadan, iddiaları bize aktarmadan, bizi dinlemeden, alacaklarımızdan kesintiler yapmakta veya bizlerden para talep etmektedir. Bizler bu konuda yapılması gerekenleri anlamak istiyoruz" dedi.

"Bir otelde misafir şikayetleri ve Hastalık (salgın) kaynaklı açılmış maddi tazminat davalarının nasıl önleneceğini anlamak" konusunda söz alan Preverisk Group Teknik Direktörü ve Başkanı Dr. Esteban Delgado, tazminat talebine zemin hazırlayan faktörler, yasal ve sosyal çevre, kimi ve neden ilgilendiriyor, hastalıkların önlenmesine odaklanmak, verimli bir sağlık ve hijyen programı uygulaması, potansiyel iddiaların farkında olmak, etkili gözlem ve takip, tazminat davası yönetimi, doğru yöneticilik ve dökümantasyon, gereken titizliğin gösterildiğinin kanıtlanması ile bilirkişi ve uzmanların nelere dikkat eder hususlarında slayt eşliğinde sunum yaptı.

ABTA İngiliz seyahat Acenteler Birliği Destinasyon Birimi sorumlusu Ms. Angela Hills ise, "Tur Operatörü gözüyle Müşterilerinizi güvende tutmak" konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Konaklama Sektörü adına konuşan Ölüdeniz Resort Genel Müdürü Ömer Hakgeçirmez, "Otel ve Konaklama yeri bakış açısı ile Sağlık ve Güvenlik yönetiminin önemi, faydaları ve zorlukları" hususunda görüşlerini açıkladı. Hakgeçirmez, bir otel yöneticisi olarak karşılaştıkları problemleri ve bu konuda başından geçen sıkıntıları aktarırken, "Bazı durumlarda ne yaparsanız yapın, tesisinizde konaklayan misafirinize laf anlatamıyorsunuz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otelciler 'Tazminat'ı Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement