Oteller Ağzına Kadar Doldu - Son Dakika
Güncel

Oteller Ağzına Kadar Doldu

Oteller Ağzına Kadar Doldu

Sınırdaki olaylar nedeniyle bölgeye gelen güvenlik güçlerinin ardından 5 bin 500 öğretmenin atandığı Urfa'da otellerde doluluk oranı yaşanıyor.

26.09.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle bu sezonlarda otel sıkıntısının yaşandığı kentte üst üste gelen olay ve etkinlikler de eklenince bir kişiye bile yer bulmak mümkün olmuyor. IŞİD'in Kobani'ye saldırısından sonra Suruç ve Şanlıurfa'ya kaçanlar bir yandan gelmeye devam ederken, bu sebeple çıkan olaylara müdahale amaçlı ülkenin dört bir yanından özel harekatçı ve istihbaratçıların da aralarında olduğu polisler de gelmeye başladı. Kamu kurumlarına bağlı misafirhaneleri dolduran güvenlik güçlerine kent merkezinde yer kalmayınca ilçelerin okul pansiyonlarına da yerleştirildiler. Yaklaşık 5 bin polisin Suruç'taki olaylara müdahale amaçlı İstanbul gibi uzak iller de dahil birçok kentten getirildiği biliniyor.

Şanlıurfa'ya bir haftadan bu yana gelmeye devam eden başka bir kesim ise yeni atanan öğretmenler. Şanlıurfa'ya atanan 5 bin 500 öğretmen bir yandan kalacakları evi kiralamak için arayışa girerken bir yandan da ev bulana ve yerleşene kadar konaklayabilecekleri otel veya misafirhane arayışına girdi. Buldukları ev kiralarının yüksek oluşundan yakınan öğretmenlerin, bir de günübirlik konaklama sorunu yaşaması şimdiden canlarından bezdirdi.

Tüm bu yoğunluğun içerisinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği Halil İbrahim Buluşmaları bugün başlıyor. 8'incisi tertip edilen etkinlik için her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın her tarafından misafirler gelmeye başladı. Birkaç gün öncesinden gelen misafirler pazar gününe kadar kentte kalmaya devam edecek.

Yine Suruç'taki olaylar sebebiyle dünya basını da dahil birçok gazetecinin gözü kulağı Şanlıurfa'da. Birleşmiş Milletler'de (BM) tampon bölgenin de gündeme gelmesi Şanlıurfa'ya olan ilgiyi daha da arttırdı. Yüzlerce gazeteci ve insan hakları gözlemcileri de otellerde kalmaya devam ederken, onlarcası da yer bulamadığı için Gaziantep'i tercih etmeye başladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Oteller Ağzına Kadar Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement