Otistik Bingül Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Otistik Bingül Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu

Otistik Bingül Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu

Erzurumlu 11 yaşındaki otistik ikizler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Sarıkamış'ta düzenlenen Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldular.

17.02.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurumlu 11 yaşındaki otistik ikizler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Sarıkamış'ta düzenlenen Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldular.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezinde 12-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasına 16 spor kulübünden 10'u bayan 36 sporcu katıldı. Erzurum'da girdikleri kamp sonrası yarışlar için Sarıkamış'a giden Gençlik Spor Kulubünün sporcuları Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül kardeşler, miniklerde düz iniş ve slalom kategorisinde birinci oldu. Altın madalyanın sahibi olan ikizler, milli takıma girmeye hak kazandı.

Birincilik kürsüsüne çıkarak madalyalarını alan Zeynep ve Murat'ın heyacanı, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olan babaları Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde mühendis olan anneleri Nesrin Kaya Bingül'ü mutlu etti.

Sporcuların Palandöken Kayak Merkezinde 15 günlük kampın ardından Sarıkamış'ta büyük başarı elde ettiklerini söyleyen antrenör Sefa Yalçın, ikizlerin ailelerin maddi ve manevi desteği ile bu noktaya geldiğini vurguladı. Yalçın, "Emeklerimizin karşılığını almaya başladık. Günde 4 saat antrenman yapıyorduk. Çok gururluyuz ancak, amatörce düzenlenmiş bir şampiyona oldu. Zeynep ve Murat yarıştaki diğer çocuklara göre özel durumu en ağır olanlardı. Buna rağmen birincilik elde ettiler. Ancak çocukların dereceye girdiğine dair federasyonun kendi sitesinde ne bir yazı ne de fotoğraf olmaması bizim çok üzdü. Bir dahaki yıl normal çocuklarla aynı yarışlarda bir araya getireceğiz. İsveç'te Nisan ayında Özel Sporcular Dünya Şampiyonası yapılacak. Çocuklar burada yapılacak şampiyonaya katılmak için milli takıma girmeye hak kazandılar. Dünya şampiyonasına hazırlanmak için Ilgaz'da kampa girdik. Türkiye'de tek olan bu çocukların dünyada şampiyonasında da madalya getireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otistik Bingül Kardeşler Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement