Otistik Çocuğun Yaktığı Eve Belediye'den Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Otistik Çocuğun Yaktığı Eve Belediye'den Yardım Eli

Otistik Çocuğun Yaktığı Eve Belediye\'den Yardım Eli

Tekirdağ’da 9 Mart Pazartesi günü otistik bir çocuğun çakmakla oynarken çıkardığı yangın sonucu küle dönen eve Süleymanpaşa Belediyesi yardım elini uzattı.

12.03.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 9 Mart Pazartesi günü otistik bir çocuğun çakmakla oynarken çıkardığı yangın sonucu küle dönen eve Süleymanpaşa Belediyesi yardım elini uzattı. Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, evin tamirini, boyanmasını ve yanan malzemelerin temini sağlayarak ailenin yüzünü güldürdü.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Çınarlı Mahallesi Ay sokak'ta, Çobanoğlu ailesinin kirada yaşadığı evde ocağa yemek koyan anne Emine Çobanoğlu, bir süre sonra otizmli oğlu Emirhan Çobanoğlu'nu (8), babaannesi ile evde bırakıp dışarı çıktı. Annesinin çıkmasını fırsat bilen Emirhan Çobanoğlu, ocaktaki çakmağı alarak salonda oynamaya başladı. Babaanne Gülsüm Çekiç'in başka bir odada bulunduğu sırada çakmağı yakan Emirhan, koltuğun kenarını tutuşturdu. O sırada eve gelen minik Emmirhan'ın annesi Emine Çobanoğlu, yangını görerek korku içinde çocuklarını aldı ve dışarı çıktı. Evin oturma odasının yandığını gören babaanne Gülsüm Çekiç ise mahalle sakinlerinden yardım istedi.

Olay sonrası ailenin maddi durumunun kötü olmasının belediye bildirilmesi sonrası Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi harekete geçti. Kullanılmaz hale gelen evle ilgili çalışma başlatan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri evin boya ve badanası için gerekli malzemeleri tedarik ederken yanan kapıların da değiştirilmesi için düğmeye bastı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Yangında yaralanan veya can kaybı olmadığı için sevinmemiz lazım. Ben öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Süleymanpaşa Belediyesi olarak vatandaşlarımızın zor günlerinde yanlarında olmak için Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurmuştuk. Ekiplerimiz, ailemizin üzüntüsünü bir nebze olsun azaltabilmek için çalışıyor" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otistik Çocuğun Yaktığı Eve Belediye'den Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement