Otistik Çocuklar İzmir'i Yeşillendirecek - Son Dakika
Yerel

Otistik Çocuklar İzmir'i Yeşillendirecek

Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde tedavi ve eğitim gören otistik çocukların geçen yıl tarım atölyesinde yetiştirdiği 500 top akasya fidanı, Menemen Belediyesi tarafından satın alınarak ilçenin çeşitli yerlerine dikildi.

05.02.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menemen Emiralem Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde (OÇEM) tedavi ve eğitim gören otistik çocukların geçen yıl tarım atölyesinde yetiştirdiği 500 top akasya fidanı, Menemen Belediyesi tarafından satın alınarak ilçenin çeşitli yerlerine dikildi.

OÇEM Müdürü Sadettin Akçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otistik bireylerin gelişimi için toprakla uğraşmanın önemli bir etmen olduğunu ifade etti.

Akçi, "Mesleki eğitim verdiğimiz çocuklarımızla tarım atölyemizde geçen yıl 500 top akasya fidanı yetiştirdik. Menemen Belediyesi'yle yaptığımız görüşmeler neticesinde bu fidanların tamamını onlar satın aldı. Böylece hem okulumuza hem de çocuklarımıza bir katkı sağlanmış oldu" dedi.

Fidanların merkez bünyesindeki çocukların ilk ürünü olduğu vurgulayan Akçi, "Bu tip işlerle uğraşmaları tedavi süreçleri için oldukça önemli. Bunu daha da sistemleştirerek ileride İzmir'in tüm süs bitkileri alanındaki ihtiyaçlarını gidermeye talibiz. Bunu başararak İzmir'i yeşillendirmek istiyoruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otistik Çocuklar İzmir'i Yeşillendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement