Otistik Çocuklar Kermesine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Otistik Çocuklar Kermesine Yoğun İlgi

Otistik Çocuklar Kermesine Yoğun İlgi

2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla Şirinler Özel Eğitim Anaokulu ve Malazgirt Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olma amacıyla düzenlenen kermes ve sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

02.04.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Şirinler Özel Eğitim Anaokulu ve Malazgirt Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olma amacıyla düzenlenen kermes ve sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Demokrasi Parkında düzenlenen kermesin açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Levent Öztin, Onur Kökçü, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar ve otistik çocukların aileleri katıldı.

Kermes ve sergi açılışı öncesi Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle açtığı standı gezerek, otizmle ilgili bilgi aldı.

Ardından kermes ve serginin açılışını yapan Vali Mahmut Demirtaş, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini belirterek, "Yaşamın ilk beş yılı beynin en hızlı geliştiği dönemdir. Bu nedenle beş yaşından önce alınan özel eğitim otizm bozukluğu olan çocukların gelişimi için çok önemlidir. Otizmli bireyler için erken tanı ve yoğun özel eğitim bilinen tek çaredir. Otistik çocukların eğitimi sadece okul ya da bireysel terapilerle sınırlı kalmayıp, yaşamının her alanında devam etmesi gereken yirmi dört saatlik bir süreçtir. Otizmin eğitim ve tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, eğitime ailenin katılımını sağlamaktır" dedi.

Kurdele kesimi sonrası eşi ile birlikte açılan resim sergisini gezen Vali Mahmut Demirtaş, kermese katılan Otistik Çocukları kucaklayarak yakın ilgi gösterdi. Otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olmak amacıyla düzenlenen Kermeste, otistik çocukların aileleri tarafından yapılan yiyecekler satıldı. Eşi ile birlikte kermesi gezen Vali Demirtaş, kermeste sergilenen hediyelik eşyalar ile yiyeceklerden satın aldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otistik Çocuklar Kermesine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement