Otistik çocuklara yönelik doğa kampı - - Son Dakika
Güncel

Otistik çocuklara yönelik doğa kampı -

Otistik çocuklara yönelik doğa kampı -

Trabzon'da otistik çocuklara ve ailelerine yönelik doğa kampı organize edildi.

19.06.2014 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da otistik çocuklara ve ailelerine yönelik doğa kampı organize edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz başkanlığında otistik çocuklara ve ailelerine yönelik doğa kampı düzenlendi.

Düzköy Yaylasında gerçekleştirilen etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, devletin son yıllarda özel eğitime ihtiyacı olanlara yönelik güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Trabzon'da da özel eğitim konusunda ana okulundan liseye kadar ciddi kurumların olduğunu belirten Öz, "Her türlü eğitim ihtiyacına göre alt yapımız var. Kentimizin bir başka şansı da Düzköy ilçemizde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamp eğitim merkezidir. Bu kapsamda çocuklarımızı ve ailelerini kamp eğitim merkezimizde misafir etmek istedik" dedi.

Öz, amaçlarının otistik çocukların ve ailelerinin kısa süreli de olsa dinlenmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampımızda 62 çocuğumuz var ve aileleriyle 143 kişi oluyor. Ulaşımdan konaklamaya kadar her türlü alt yapımız hazır. Bu kapsamda bütün kurumlarımız yoğun çalışma yaptı. Ailelerimiz de kampta güzel vakit geçiriyor. Kampımızda oyunlar, eğlenceler, spor ve kültür sanat aktiviteleri var. İnşallah önümüzdeki süreçte de benzer uygulamalar yapacağız."

- "Çocuklarımız için en iyisini istiyoruz"

Ev hanımı olan Gülşen Çebi, oğlunun ilk 8 yaşında özel eğitim almaya başladığını ifade ederek, "Oğlum şu anda 20 yaşında ve devletimizin otistik çocuklar için açtığı okula gidiyor. Okulumuz güzel, öğretmenlerimiz de iyi ama özel eğitimcilerimiz yetersiz. Bizim çocuklarımızın özel eğitime ihtiyacı var" dedi.

Kampı çok beğendiğini de anlatan Çebi, "Kamp bizim için de çocuklarımız için de iyi oldu. Hepimizin dinlenmeye ihtiyacı vardı. Çocuklarımız burada rahat hareket ederek oyun oynayabiliyor, bizlerde dinlenerek stresimizi atabiliyoruz" diye konuştu.

Fatma Alkan ise 18 yaşındaki oğlu ile kampa geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız özel eğitim alıyor ama ben onlar için çalışabilecekleri ve zaman geçirebilecekleri atölyelerin açılmasını istiyorum. Bu çocuklarımızın hemen hemen hepsinin el becerisi var ve kendilerini geliştirebilirler. İnşallah birileri sesimizi duyar ve onlar için bir şeyler yapar. Çocuklarımız için en iyisini istiyoruz. Bu kamp bizim için de onlar için de bu kapsamda iyi oldu."

Konuşmaların ardından iki gün sürecek doğa kampı, mini golf, tırmanma, voleybol, basketbol, futbol, tenis, masa tenisi, kum torbası, doğa yürüyüşü, kamp ateşi ve müzik dinletisi gibi etkinliklerle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otistik çocuklara yönelik doğa kampı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement