Otizmde Eğitimi Göz Ardı Etmeyin - Son Dakika
Güncel

Otizmde Eğitimi Göz Ardı Etmeyin

Otizmde Eğitimi Göz Ardı Etmeyin

Melek Dökmetaş, "Otizmde okul öncesi dönemde yoğun bir eğitim ve aile desteği çocuğu daha iyi duruma getirir." dedi.

06.03.2014 11:23  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESAYDAM'da otizm hakkında seminer veren Psikolog Melek Dökmetaş, "Otizmde okul öncesi dönemde yoğun bir eğitim ve aile desteği çocuğu daha iyi duruma getirir" dedi.

Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM), Turgutreis Bilgi Evi ile birlikte Esenlerli annelere yönelik bir seminer düzenledi. ESAYDAM'da düzenlenen seminerde Psikolog Melek Dökmetaş, "Çocuklarda Davranış Bozuklukları" konusunda anneleri bilgilendirdi.

Otizm konusunda anneleri aydınlatan Psikolog Dökmetaş otizmin ortaya çıkışını, "Otizm 2 şekilde ortaya çıkar. İlk hâlde çocuk doğduğu andan itibaren, ikinci hâlde 1,5 – 2 yaşına kadar normal gelişim gösterir, daha sonra becerileri sekteye uğramaya başlar" şeklinde açıkladı. Otizmin belirtilerini de tek tek açıklayan Dökmetaş, otizmli çocukların duyularını harekete geçirecek oyuncaklardan (peluş oyuncaklar gibi) hoşlanmadıklarını söyledi.

KARARLI OLUN

Otizmin kesin bir tedavisi olmadığını ancak otizmli çocukların eğitilebilir olduğunu kaydeden Dökmetaş, "Otizmde okul öncesi dönemde yoğun bir eğitim ve aile desteği çocuğu daha iyi duruma getirir. Ailenin sabırlı, kararlı olması ve eğitimin devamlılığını sağlaması gerekir" dedi. Otizmi anlatan bir video gösterimiyle devam eden programda Dökmetaş, annelerin sorularını da cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Otizmde Eğitimi Göz Ardı Etmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement