Otizmli Atakan'ın Engelleri Aşan Başarısı - Son Dakika
Güncel

Otizmli Atakan'ın Engelleri Aşan Başarısı

Otizmli Atakan\'ın Engelleri Aşan Başarısı

Girdiği E-KPSS sınavından 78.5 puan alan otizmli Atakan Sarıtaş, Samsun Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu’na hizmetli personel olarak atandı.

10.05.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girdiği E- KPSS sınavından 78.5 puan alan otizmli Atakan Sarıtaş, Samsun Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na hizmetli personel olarak atandı. Spora da merakı olan Atakan, ayrıca Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda masa tenisinde Türkiye ikincisi oldu.

1.5 yaşında otizm tanısı konulan Atakan Sarıtaş, ailesinin de desteğiyle büyük başarılara imza attı. Babasının da beden eğitimi öğretmeni olmasından dolayı küçük yaşta spora yönlendirilen Atakan, başta masa tenisi olmak üzere birçok spor dalında başarılı oldu. Sarıtaş, bu yıl Antalya Manavgat'ta düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda masa tenisinde Türkiye ikincisi oldu. Sporla birlikte eğitim hayatına da devam eden Atakan Sarıtaş, girdiği e-KPSS'den 78.5 puan alarak Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na hizmetli personel olarak atandı. Samsun Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu olan Sarıtaş, eğitimine ise Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediyor. Sporu sevdiğini belirten Atakan, işten kazandığı paralarla ev almayı hayal ettiğini söyledi.

MUSTAFA SARITAŞ: "ATAKAN, EĞİTİM VE SPORLA BU NOKTALARA KADAR GELDİ"

Oğlu Atakan'a 1.5 yaşında otizm tanısı konulduğunu söyleyen baba Mustafa Sarıtaş, "Çok zor bir uğraş. Belki dünyanın en zor eğitilebilen rahatsızlıklarından biri de otizm. Bu noktada en büyük destekçi aileler, otizmi öğrenecek ki çocuğuna ulaşabilsin. Bunun yanında özel eğitim alması gerekiyor. Atakan için biz İstanbul'a gittik ve 4 yıl orada bir okulda eğitim aldı. Okulun verdiği kurslara gitti. Deneme sınavlarına girdi. Daha sonra girdiği e-KPSS'den 78.5 puan alarak ataması yapıldı. Şu anda Atakum İş Uygulama Okulu'nda hizmetli personel olarak çalışıyor. Bunun yanında Atakan'ın en büyük aktivitelerinden biri de spor. Bu çocukların sporla eğitilmesinin büyük önemi var. Ben de beden eğitimi öğretmeni olduğum için Atakan'ı masa tenisine başlattım. Daha sonrada bu noktaya geldi. Türkiye'de almadığı derece kalmadı. Atakan eğitim ve sporla bu noktalara kadar geldi. Okuma yazmasını annesi öğretti. Atakan'ın eğitimi hala devam ediyor çünkü otizmde eğitim bitmez. Ama çıtayı en üst noktalara nasıl taşıyabiliriz diye aile olarak seferber olduk. Atakan kendine göre masa tenisinin yanında iyi org çalabiliyor, iyi resim yapabiliyor, yüzebiliyor, voleybol-basketbol-futbol oynayabiliyor" dedi.

TEMİZ: "SADECE SINIF İÇİ YAPILAN ETKİNLİKLER ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAZ"

Atakan'ın başarısının bir yılda olmadığını söyleyen Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özlem Temiz, "Özel gereksinimli bireyle çalışmak sabır isteyen bir durum. Hemen bir ayda sonuç vermiyor. Atakan'ın ortaya çıkan başarısı 22 yılda bıkmadan, usanmadan verilmiş bir mücadelenin sonucu. Ailenin yılmadan, ona zaman ayırarak, eğitimin sürekli ve devamlı almasını sağlayarak, sporla bütünleşmesini sağladıklarından dolayı KPSS'den ilimizde devlete atanmış ilk otizmli birey diyebiliriz. Doğal olarak buradan şu sonucu çıkartıyoruz ki tüm aileler çocuklarını eğitim merkezleriyle birlikte spor kulüplerine yönlendirerek sporla rehabilite olmalarını sağlamalılar. Sadece sınıf içi yapılan etkinlikler çocuğun gelişimine katkıda bulunmaz. Onların farklı alanlara girerek sosyalleşmelerini sağlamak gerekir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otizmli Atakan'ın Engelleri Aşan Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement