Otizmli Çocuklar İçin Ele Ele Verdiler - Son Dakika
Güncel

Otizmli Çocuklar İçin Ele Ele Verdiler

Otizmli Çocuklar İçin Ele Ele Verdiler

Ege Otizmliler Derneği, 'İstanbul-İzmir El Ele İzmir'de Okumayan Otizmli Çocuk Kalmasın' sloganıyla, hayata kazandırılabilir otistik çocuklara burs vermek için yardım balosu düzenledi.

21.02.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Otizmliler Derneği, 'İstanbul- İzmir El Ele İzmir'de Okumayan Otizmli Çocuk Kalmasın' sloganıyla, hayata kazandırılabilir otistik çocuklara burs vermek için yardım balosu düzenledi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Tekince, Yönetim Kurulu Üyeleri Sezin Sivri ve Banu Işıl Koç'un ev sahipliğinde, Bitron'un ana sponsorluğunda Swissotel Büyük Efes'in Balo Salonu'nda gerçekleştirilen geceye Fox TV Haber Müdürü Enis Ersoy, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nezih Tanğlay'ın yanı sıra İzmir'in iş, cemiyet, sanat ve moda camiasından çok sayıda kişi katıldı. Sunuculuğunu usta tiyatrocu Behzat Uygur'un yaptığı organizasyonda, pop müziğin deneyimli isimlerinden Sibel Tüzün de sahne aldı.

Balonun açılış konuşmasını yapan Ege Otizmliler Derneği Başkanı Rabia Tekince, otizm hakkında bilgiler verirken, düzenledikleri gecenin amacını da konuklarla paylaştı. Terör şehitleri nedeniyle başsağlığı dileyen Tekince, 6 yaşındaki oğlu Ege'nin otizmli olduğunu 18 aylıkken öğrendiklerini belirterek şöyle dedi:

"Üniversite mezunu bir anne olarak otizmin ne demek olduğunu o yaşta anlayamadım. 2-3 ay kendime gelemedim. Evlat öyle bir şey ki marketten aldığınız bir mal gibi defolu deyip değiştiremiyorsunuz. O gün hayatımda ilk defa ölmekten korktuğumu anladım. Her sabah uyandığımda bugün çocuğuma bir şey daha öğretebilir miyim diye mutlu oluyordum. Benim gibi ölmekten korkan ailelere destek olabilmek amacıyla bu derneği kurdum."

'OKULLAR YARATMAK İSTİYORUZ'

Türkiye'de binlerce rehabilitasyon merkezi bulunduğunu ifade eden Rabia Tekince sözlerini şöyle tamamladı:

"Amacımız bu merkezlerle el ele vererek maddi durumu iyi olmayan otizmli çocuklarımızı buralara göndermek ve eğitim almalarını sağlamak. Bu çocukların iyi özelliklerini çıkartmak için birinci sınıftan lise sona kadar olan okullar yaratmak istiyoruz. Maalesef Türkiye'de böyle okullar yok. Bu okulları yaratıp bütün şehirlere sunmak istiyoruz."

'İKİNCİ MERKEZ MENEMEN'DE KURULACAK'

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nezih Tanglay, otizmli çocuklar ve gençler için gösterdikleri çaba nedeniyle dernek yöneticilerini kutlayarak şöyle dedi:

"Bu konuda bize ne düşüyorsa yanlarında olacağımızı ifade ediyorum. Otizmli çocuklarla ilgili Türkiye'de yatılı hizmet veren tek kurum İstanbul'da bulunuyor. Menemen Belediyesi'nden dün projenin onayı çıktı. En kısa sürede hizmete girecek engelli bakım merkezi Türkiye'de de ikinci olarak hizmet verecek."

OTİZMLİ ÇOCUKLAR ORKESTRA VE KOROSU

Gecede İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) da sahne aldı. Tamamı otizmli olan 40'a yakın çocuktan oluşan topluluk verdikleri mini konserle, kimisi göz yaşı döken  davetlilerden büyük alkış aldı. İzmir'de ve il dışında pek çok yerde sahneye çıkan İZOT, o gece 44'ncü konserini gerçekleştirmiş oldu. Konserin ardından otizm ve dernek ile ilgili bilgilendirici belgesel sunumu yapıldı. Sonra da Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü'nde okuyan otistik Cem Vardarcı sahneye çıkarak kendi yaşam hikayesini konuklarla paylaştı.

Bazı masaların boş oluşunu gören ve yardım gecesine katılımın beklenen sayıda olmamasından üzüntü duyduğunu dile getiren Behzat Uygur, "Bu tür organizasyonlara katkıda bulunmak sadece bilet almak değildir. Buraya gelerek de destek olmak çok önemli" diyerek sitemini dile getirdi.

AÇIK ARTIRMADA 82 BİN LİRA TOPLANDI

İkinci konseri ise; gecenin ve açık arttırmanın sunuculuğunu da üstlenen ünlü tiyatrocu Behzat Uygur'un kendi ile aynı ismi taşıyan oğlu şarkıcı Behzat Uygur'dan geldi. Yardım balosunun en önemli anlarından biri de yapılan açık artırma oldu. Behzat Uygur'un yönetiminde gerçekleşen müzayedede heykel, tablolar, koltuklar ve kürk ceketler satışa sunuldu. Açık artırmadan elde edilen 82 bin TL, otistik çocukların eğitim masrafları karşılanmak üzere derneğe bağışlandı.

Geceye Katkı koyanlardan Fox TV Haber Müdürü Enis Ersoy'a ve sponsorlara katkıları nedeniyle plaket verilmesinin ardından, şarkıcı Sibel Tüzün önce slow parçalarla sahnede aldı. Daha sonra hareketli şarkılara yer veren Tüzün'e konuklar da danslarıyla eşlik etti. Gecenin sonunda dernek pastası kesildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otizmli Çocuklar İçin Ele Ele Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement