Oto Hırsızlarının Müthiş Yöntemini Polis Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Oto Hırsızlarının Müthiş Yöntemini Polis Ortaya Çıkardı

Oto Hırsızlarının Müthiş Yöntemini Polis Ortaya Çıkardı

İstanbul'da sigorta şirketlerinden hurda fiyatına aldıkları hasarlı otomobillerin motor ve şase numaralarını, çaldıkları aynı renk ve modeldeki araçlara takarak satan 3 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı.

09.06.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da sigorta şirketlerinden hurda fiyatına aldıkları hasarlı otomobillerin motor ve şase numaralarını, çaldıkları aynı renk ve modeldeki araçlara takarak satan 3 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin oto hırsızlığı suçlarından çok sayıda sabıkalsı  olduğu belirlendi. Polis düzenlediği operasyonda çalıntı 6 otomobil ele geçirdi.

İKİ AYLIK TAKİBİN ARDINDAN YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay süren telefon dinleme ve fiziki takibin ardından bir hırsızlık şebekesine yönelik operasyon yapıldı. Esenler, Sancaktepe, Büyükçekmece ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda Fatih Y.(33), Süleyman D.(30) ile Murat V.(31) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 6 çalıntı otomobil ile 2 adet sahte plaka ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin oto hırsızlığı suçundan çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi.

HIRSIZLARIN YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKARILDI

Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin izledikleri yöntem de ortaya çıkarıldı. Polis şüphelilerin önce sigorta şirketlerinden ağır hasarlı otomobilleri hurda fiyatına satın aldıklarını belirlendi. Daha sonra sokağa çıkarak satın aldıkları hasarlı otomobille aynı renk ve model araçları tespit eden şüphelerin, bu araçları çaldıkları öğrenildi. Çaldıkları araçlara hemen  sahte plaka takan şüphelilerin bunları anlaştıkları tamirhanelere götürdükleri belirtildi. Çaldıkları araca, satın aldıkları ağır hasarlı hurda otomobillerin motor ve şase numaralarını takan şüphelilerin,  tamir ettirimiş gibi  sattıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oto Hırsızlarının Müthiş Yöntemini Polis Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement