Otobüs Şoförü ile Çocuğun İzinsiz Gösteride Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Otobüs Şoförü ile Çocuğun İzinsiz Gösteride Ölümüne İlişkin Dava

TRT'den gelen bilirkişi raporunda, olay anında MOBESE'ye lazer ışığı tutulduğu için sağlıklı görüntü bulunmadığı belirtildi Mahkeme heyeti sanıkların teşhisi için fotoğraflarının tekrar çekilmesini istedi.

27.01.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzinsiz gösteri sırasında belediye otobüsü şoförünün kafasına isabet eden taş sonucu, bir çocuğun da otobüsün altında kalarak yaşamını yitirdiği olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten adam öldürme", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" suçlarından yargılanan tutuklu M.A. cezaevinden görüntülü sistemle, tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

TRT'den gelen bilirkişi raporunda olay yerindeki bazı kişilerin ellerindeki lazer cihazını MOBESE'ye tuttuğu için sağlıklı görüntü alınamadığı belirtildi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunda değerlendirilen tutuklu sanık M.A.'nın arkadan çekilmiş fotoğrafı ile tüm sanıkların boy ölçülerini de belirtecek şekilde tanı fotoğraflarının tekrar çekilmesine karar verdi.

M.A'nın tutukluluk halinin de devamına karar veren heyet eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olay

Geçen yıl 17 Kasım'da, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde bir grubun izinsiz gösterisi sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunulması sonucu kafasına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralanmış, kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında bekleyen 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarpmıştı.

Taşkıran aynı gün, Köse ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan M.A'nın 81 yıl, Y.D. ve D.D'nin ağırlaştırılmış müebbet ve 56'şar yıl, 8 sanığın da 29'ar yıl hapisle cezalandırılmaları istenmişti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otobüs Şoförü ile Çocuğun İzinsiz Gösteride Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement