Otobüs Şoförü Yolcuyu Dövdü - Son Dakika
Güncel

Otobüs Şoförü Yolcuyu Dövdü

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, yolcunun kentkartında bakiye yetersizliği yüzünden çıkan tartışmanın ardından son durakta kapıyı açmayarak yolcu Oğulcan Polat'ı yanına çağıran otobüs şoförü F.C., yolcuyu darp etti.

19.01.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay, geçen cumartesi akşamı, Bostanlı otobüs son duraklarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi Oğulcan Polat, Bostanlı'ya gitmek için Karşıyaka-Körfezevleri arası çalışan 435 nolu belediye otobüsüne Körfezevleri durağında bindi. Oğulcan Polat, kentkartında bakiye olmadığı için otobüste bulunan diğer yolculardan istedi ancak yolculardan olumlu cevap alamadı.

BAKİYE YETERSİZ ÇIKTI TARTIŞMA BAŞLADI

Otobüs şoförüne parayı gösterdiğini belirten Oğulcan Polat, olayı şöyle anlattı: "Şoföre 'Son durakta yükler basarım' dedim. Şoför 'Olmaz, Girne durağında iner yükletir basarsın' dedi. Bende 'Tamam' dedim. İlerlerken şoför durak olmayan otoban girişinde otobüsü durdurup inmemi söyledi. Bende 155 Polis İmdat Hattı'nı arayacağımı, inmeyeceğimi söyledim. Daha sonra durduğumuz yerdeki manav, olayı görüp benim yerime kentkart bastı. Bende daha sonra şoföre, 'Ben kentkartı bastım, artık beni indiremezsin, seni şikayet edeceğim' dedim. Ondan sonra hiç bir şekilde hakaret etmedim ses çıkarmadım. En arkaya geçip oturdum. En son durakta şoför, benim olduğum en son kapıyı açmadı ve el kol işareti yapmaya başladı."

ARKA KAPIYI KAPATTI YANINA ÇAĞIRDI

Cep telefonunun kamerasını açıp videoya çekmeye başladığını söyleyen Polat, ''Orta kapıya geldim. Bu sırada şoför 'Gel gel' diye beni yanına çağırdı. Cep telefonumla görüntü çektiğimi görünce 'Artist miyim lan ben, niye çekiyorsun' deyip cep telefonuma vurdu. Beni şoförlerin olduğu kabine çekip saldırdı. 'İmdat' diye bağırmaya başladım. Sonra bir vatandaş ve son durakta otobüs görevlisi biri geldi. Otobüs görevlisi bana 'Napıyorsun' diye çıkıştı. Otobüs şoförü dudağımı patlattı. Yumrukladı. Sırtıma vurdu. Ben oradan cep telefonumu aldım kurtuldum. Sonra yine bana hakaret etmeye başladılar. Kameram olmasaydı kanıtım olmazdı. Benden şikayetçi olmuş otobüs şoförü, ben darp etmişim güya şoförü. Allah'tan cep telefonumun videosu ile kayıt yaptım da neyin ne olduğu ortada. Geçen hafta 6 günde 6 otobüs şoförü darp edilmiş diye haberler vardı. Bunun üzerine beni dövdüler. Darp raporu aldım, şikayetçi oldum. Bunun arkasını bırakmayacağım.''

GÖRÜNTÜ VE SESLER KAMERADA

Yolcu Oğulcan Polat'ın çektiği görüntülerde sesler dikkat çekiyor. Görüntüde arka kapı açılmayıca Polat, orta kapıdan çıkmak istiyor, ancak otobüs şoförü F.C. el hareketi yaptıktan sonra 'gel gel' demesi görülüyor. Cep telefonu ile çekildiğini gören şoför, ''Ben artist miyim lan, ne çekiyorsun beni'' deyip cep telefonu yumrukluyor sonra görüntü kesilirken sesler gelmeye devam ediyor. Kargaşanın olduğu ortamda yolcu Oğulcan Polat 'İmdat' diye bağırırken son durakta diğer otobüs görevlisi gelip yolcuyu dövdüğü ileri sürülen şoföre 'Abi sakin ol' diye teskinde bulunuyor. Şoför 'İmdat' diye bağıran yolcuya 'Niye bağırıyorsun' diye söylemeye devam ediyor. Yolcu yanlarına gelenlere 'Tutun şunu' diye bağırıyor.

ŞOFÖRLER DÖVÜLDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT ve İZULAŞ bünyesinde yolcu taşıyan otobüs şoförlerine, 1 hafta içerisinde 4 saldırı gerçekleştirildi. Geçen hafta ilk saldırıda, 70 Hat numarası ile Şirinyer Aktarma- Halkapınar seferini yapan İZULAŞ'a ait otobüsün şoförü Salih Irmak, otobüs seyir halindeyken bir yolcu tarafından darp edildi. Aradan bir gün geçtikten sonra Karşıyaka'da İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Ahmet Aydost, yol verme meselesi yüzünden bir kişiyle tartıştıktan sonra Karşıyaka maçından çıkan taraftarlar tarafından darp edildi. Sonra Karabağlar ve Urla'da iki otobüs şoförü çıkan tartışma sonrası darp edildi. Son olarak Buca'da yine bir otobüs şoförü dövüldü. Bu olaylardan sonra ESHOT ve İZULAŞ çalışanları, şoförlere yapılan saldırıları protesto amacıyla geçen Cumartesi, 'Şoförüme dokunma yürüyüşü' düzenledi. Bu yürüyüşün olduğu akşamı, yolcu bir otobüs şoförü tarafından darp edildi.  

ATAKAN ŞEN

Otobüs Şoförü Yolcuyu Dövdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otobüs Şoförü Yolcuyu Dövdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement