Otogarda Bayram Yoğunluğu Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Otogarda Bayram Yoğunluğu Başladı

Otogarda Bayram Yoğunluğu Başladı

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otogara akın etti.

19.09.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otogara akın etti. Bazı firmalar şimdiden ek seferlerle bayram yoğunluğuna karşı tedbir alırken, bazı firmalar ise eski bayram yoğunluklarının kalmadığından yakındı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasıyla birlikte bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen İzmirliler, otogarın yolunu tuttu.

Bayramı şehir dışında geçirmek isteyenler otobüs firmalarını tercih edince biletler de günler öncesinden tükendi. Firmalar da artan talep karşısında ek seferler koydu.

"EK SEFERLER DÜZENLİYORUZ"

İzmir Otogar Terminali Müdürü Yılmaz Aksoy, "Tatil 9 gün uzadığı için diğer illerden İzmir'e geliş var. Burada bayram sonu yoğunluk yaşanacak ve bunlar için de ek seferler düzenliyoruz. Geçen seneye göre satışlar daha az, yoğunluk az. Türkiye'nin siyasi durumundan mı kaynaklanıyor, insanlar dışarı mı çıkmıyor, tatile mi gitmiyor bunun sebebi ne bilmiyoruz. Ama ayın 26-27-28'inde dönüş yoğunluklarımız gayet iyi onlarda bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Firma sorumlusu Saffet Teker de "Yoğunluk var bayram yoğunluğumuz ama eski bayramlar gibi değil. Şu anda işlerimiz iyi arabalarımız dolu, ancak ilave ek sefer açamadık henüz" dedi.

"9 GÜNLÜK TATİL ÇALIŞANLAR İÇİN OLDUKÇA İDEAL"

Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar tatilin büyük fırsat olduğunu belirtti. Trafik yoğunluğundan şikayet eden bir vatandaş, " Nazilli'ye gidiyorum annemin yanına, yolculuk başladı tabi bayram telaşı var. Trafik çok yoğundu terminale gelmemiz bile zor oldu. Çalışanlar için çok ideal bu tatil ama trafik yoğunluğunun çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Tatilini memleketi Uşak'ta geçirecek olan bir üniversite öğrencisi de " Muğla'dan Uşak'a gideceğim aktarmalı olarak. 1 Hafta kalacağım, bayram uzadı benim için iyi oldu. Ailemi göreceğim mutluyum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Otogarda Bayram Yoğunluğu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement