Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf, 2 Ayda Kendi Otomobilini Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf, 2 Ayda Kendi Otomobilini Yaptı

Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf, 2 Ayda Kendi Otomobilini Yaptı

Denizli'nin Çivril ilçesinde spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızan esnaf, 2 ayda araç yaptı.

26.05.2015 14:37  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çivril ilçesinde Kıralan Mahallesi'nde yaşayan esnaf Ramazan Kaplan (45), iki ay önce spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızınca, kendi imkanlarıyla otomobil yaptı. Aracı iki ay içinde tamamladığını anlatan Kaplan, "Üç ay önce Denizli'ye bir otomobil bayine gittim. Bir otomobilin fiyatına 145 bin TL dediler. Pazarlık ettik, anlaştık. Aracın ellerinde olmadığını, 2 ya da 3 ay içinde teslim edebileceklerini söyleyerek, 30 bin TL kapora istediler. Kaporayı verdim. Sonra satış sorumlusu bana aracın teslimi sırasında araca zam gelmiş olması durumunda çıkacak farkı da alacaklarını söyledi. Bu benim çok ağırıma gitti. Sanki bu marka aracı almak zorunluluğumuz varmış gibi tavırlar sergilediler. O gün aracı almaktan vazgeçtim." dedi.



KULLANIMA HAZIR

İki aylık bir çalışma sonunda kendi tarzına göre bir araç yaptığını belirten Ramazan Kaplan, "Aracı oğlum tasarladı. İsim olarak Anadolu Kaplanı ya da Kaplan ismini düşündük. Her şeyini kendim yaptım. Koltukları, elektrik aksamı, boyası, her şey elimden geçti. İki ay sonunda aracım çalışır halde hazır hale geldi. Bir iki estetik rötuş yapılacak yeri var. Onun dışında şu an kullanıma hazır halde." diye konuştu.



3 BİN LİRAYA MAL OLDU

Aracı 10 tabaka sacdan imal ettiğini belirten Kaplan, şunları söyledi:

"Aracın sac aksamı piyasadaki araçların kullandığı sac kalınlığında, ben aracımı yaklaşık 10 tabaka sacdan imal ettim. Sacları kendi geliştirdiğim bir aparat sayesinde şekillendirdim. Şase ve motor kısmını hurda bir aracın malzemelerini kullanarak elde ettim. Toplamda 3 bin liraya mal oldu. Eğer kendi ürettiğimiz bir motor olsa ve seri üretim yapabilsek belki bu maliyet biraz daha düşer."



Aracı tamamladıktan sonra deneme sürüşü ve kontrollerini yaptığını belirten Ramazan Kaplan, "Aracım bittikten sonra deneme sürüşünü kendim yaptım. Güvenliği ve yol tutuşu, piyasadaki birçok araçtan daha iyi durumda. Yakıt olarak da hem benzin hem LPG dönüşümü var. 100 kilometrede yaklaşık 10 TL'lik yakıt tüketiyor. Sanayi Bakanlığı'na müracaat ederek aracımın patentini alarak, değişik modellerde üretimine devam edeceğim." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf, 2 Ayda Kendi Otomobilini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • selami: Oylar hdpye 51 21 Yanıtla
  • POYRAZ: HDP YAZAN TIRO SANA OY YERİNE OK GÖNDERSEM ALABİLİNMİ 29 10 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR......... 11 13 Yanıtla
  • hdp: yalan fasolar trolar yalan oylar hdp 2 18 Yanıtla
  • Demezler Mi: Kardeş Az Uzaklaş Bak Bu Ülkede Yapanı Üreteni Tutuklarlar Haberin Olasun Kaç Bence ;) 11 2 Yanıtla
  • AHMET AÇIKGÖZ: Super olmuş bizim de artık yerli otomobilimiz var......lay lay lay..... 12 1 Yanıtla
  • POYRAZ: HDP YAZAN İNSAN MÜSBETTESİ SENİ ÇOBAN DİYE TUTMAM LAN SEN HAYVANLARIDA SATARSIN 10 2 Yanıtla
  • BERLIN adiyaman: ALLAH INA KURBAN 9 2 Yanıtla
  • Bilen Adam: İşte babayiğit çıktı! 8 3 Yanıtla
  • yako: spor araba yapmissin sarfiyat bilgisi veriyosun, kacbygir kac tork, kac ruzgar direnci kac litre onu bile bilmiyoruz ama 10 tl yakiyor biliyoruz 5 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement