Otomobilinizde Yakıt Tasarrufuyla İlgili Bildiğiniz 10 Yanlış - Son Dakika
Dünya

Otomobilinizde Yakıt Tasarrufuyla İlgili Bildiğiniz 10 Yanlış

Otomobilinizin akaryakıt tasarrufuna dair bildiğiniz doğruların bir mitostan ibaret olduğunu öğrenseniz ne yapardınız. İşte size doğru bildiğimiz 10 yanlış:1.Küçük otomobiller daha az yakar: Melez transmisyonlar, dizel motorlar, kademeli dolgulu doğrudan yakın enjeksiyonu, turboşarjer özellikler, gelişmiş vitesler, aerodinamik tasarım gibi gelişmiş teknolojiler standart büyüklükteki araçlarda da yakıt verimliliği sağlıyor.

01.04.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobilinizin akaryakıt tasarrufuna dair bildiğiniz doğruların bir mitostan ibaret olduğunu öğrenseniz ne yapardınız. İşte size doğru bildiğimiz 10 yanlış:

1.Küçük otomobiller daha az yakar: Melez transmisyonlar, dizel motorlar, kademeli dolgulu doğrudan yakın enjeksiyonu, turboşarjer özellikler, gelişmiş vitesler, aerodinamik tasarım gibi gelişmiş teknolojiler standart büyüklükteki araçlarda da yakıt verimliliği sağlıyor. '2014 yılının en az yakan 10 otomobili' listesinin yarısı, elektrikli modeller hariç orta ve büyük boyutta arabalardan oluşuyor.

2.Manuel vites, otomatikten daha az yakar: İleri teknoloji otomatik vites sistemi en fazla manuel vitesler kadar yakıtı tüketir. Bazıları ise daha ekonomiktir.

3.Otomobil boştayken daha az yakar: İster boşa alın, ister hareket halinde olun, modern yakıt enjeksiyonlu motorlar yakıtı daha verimli harcar. Ama yine de otomobiliniz, trafikte ya da bir sırada beklemiyorsa, hareket halinde değilken motoru kapatın. Motorunuzu açıp kapamak marjınızı yıpratabilir.

4.Otomobil hareket etmeden önce motoru ısıtmak gerek: Modern araçlar, otomobili çalıştırdığınız ikinci dakikada hareket edebilir. Unutmayın ki motoru ısıtmanın en çabuk yolu, arabayı sürmektir.

5.Aracın yaşı arttıkça daha çok akaryakıt tüketir: Eğer otomobilinizin bakımını düzenli yapıyorsanız, yaşlanması daha fazla yakıt harcaması anlamına gelmez. Düzenli araç bakımı çok önemli.

6. Daha çok tasarruf için hava filtresini değiştirmeli: Bu kural çok yaşlı arabalar için geçerli olabilir. Fakat bütünleşik bilgisayarlardan oluşan modern yakıt enjeksiyonlu motorlar, otomatik olarak yakıt ve hava oranını uygun seviyede tutar. Kirlenmiş hava filtresini değiştirmek, tasarrufu arttırmayacaktır. En fazla motorunuzun performansını yükseltecektir.

7. Yakıta performans arttırıcı kimyasal katkı maddesi eklersen tasarruf sağlarsın: EPA(Çevre Koruma Ajansı) sertifikası standartlarından geçen test sonuçları kimyasal katkı maddelerinin yakıt tasarrufu sağlamadığını gösteriyor. Bu tür maddeler motora zarar verebilir. Tek faydası egzoz borusunun emisyonunu artırması görülebilir.

8.Premium yakıtlar tasarruf sağlar: Eğer taşıtınız premium akaryakıtlar için tasarlanmadıysa, istediğiniz kadar premium yakıt kullanın, tasarruf edemezsiniz.

9. EPA yakıt tasarrufu tahminleri, aracınızın ne kadar mesafe katedeceğini söyler: EPA yakıt tasarruf tahminleri, tüketicileri tek tip araçlar üzerinden, ortalama bilgiler sunar. EPA test prosedürleri gerçek sürüş şartlarının bir yansıması olarak tasarlanmıştır. Fakat model, sürüş teknikleri ve çevresel etkenler baz alınmaz.

10. Bütün araçlar yakıt tasarruf testinden geçmiştir: Sadece hafif hizmet araçları söz konusu teste tabi tutulur. Ford F250/350, Chevrolet/GMC 2500/3500 ve Dodge 2500/3500 gibi popüler modeller dahi ağırlık limitini aşar ve resmi tasarruf testinden geçmezler. EPA, otoyollara çıkması yasal olmayan motosikletleri de testten geçirmez. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Otomobilinizde Yakıt Tasarrufuyla İlgili Bildiğiniz 10 Yanlış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement