Otomobilsiz Kent İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Spor

Otomobilsiz Kent İçin Pedal Çevirdiler

Otomobilsiz Kent İçin Pedal Çevirdiler

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bisiklet Şehri İzmit” kampanyası kapsamında bisiklet severlerle pedal çevirdi.

26.02.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Bisiklet Şehri İzmit" kampanyası kapsamında bisiklet severlerle pedal çevirdi.

Otomobilsiz Yaşam Günü ve Avrupa Ulaşımda Hareketlilik ve Değişim Haftası dolayısıyla İzmit'te bir araya gelen bisiklet tutkunları, "Bisiklet Şehri İzmit" kampanyası kapsamında "Otomobilsiz Kent Günü"nde tur attı.

Bisikletlilere saygı gösterilmesi gerektiği mesajı veren bisiklet severlerın turu, İzmit Belediyesi Hasan Sert Bisiklet Trafik Eğitim Pisti'nden başlayarak Kültür Tepesi'nde sona erdi.

Bisiklet tutkunlarıyla pedal çeviren Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet kullanımına önem verdiklerini belirterek, bunun yaşam biçimi olması gerektiğine inandığını söyledi.

"Bisiklet Şehri İzmit" çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ancak bu noktada Avrupa ile aralarında büyük bir fark olduğuna dikkati çeken Doğan, "Avrupa'da pek çok ülke bisiklet kullanımını yaşam biçimi haline getirmeyi başardı. Orada bisikletliye saygı çok üst düzeyde. Bisiklet kullanımının yaygın olduğu bu şehirlerde bu sistem kanunlarla destekleniyor. Bu konu ülkemizde de kanunlara desteklenmeli. Şehrimizde de bu desteklenir bir hale getirilmeli" şeklinde konuştu.

Doğan, özellikle otomobiller ile bisiklet kullanıcıları arasındaki mesafenin en az 1,5 metre olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Otomobilsiz Kent İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement