Otomotiv İşçilerinin Eylemi - Son Dakika
Güncel

Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, otomotiv işçilerinin eylemiyle ilgili, "12 Eylül kırıntısı malum sendika bu iş yerlerinde artık bitmiştir, geriye dönüş mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

04.06.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, otomotiv işçilerinin eylemiyle ilgili, "12 Eylül kırıntısı malum sendika bu iş yerlerinde artık bitmiştir, geriye dönüş mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomotiv işçilerinin eyleminin temelinde Türk-Metal Sendikasına tepkinin yer aldığını, bunda sendika yöneticilerinin, işçilerin oylarıyla seçilen iş yeri temsilcilerini sıkça görevden almasının etkisinin bulunduğunu savundu.

İşçilerin eylem yaptığı iş yerlerinde uzun yıllardır yaşananlara bakılması durumunda, eylemin nedenlerinin daha iyi anlaşılacağını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"12 Eylül kırıntısı malum sendika bu iş yerlerinde artık bitmiştir, geriye dönüş mümkün değildir. 'Sarı sendika' artık kapalı kapılar ardında kirli ittifaklarla emekçi kardeşlerimizin haklarını satamayacak. Çelik-İş olarak teşkilat yapılanmasında ve mali yapılanmada şeffaf ve temiz bir gelecek sunuyoruz. Sendikamız döneminde her şey işçi odaklı olacak. Üstelik Çelik-İş olarak toplu iş sözleşmesi yetkisini alıncaya kadar hiçbir iş yerinden sendika üyelik aidatı ya da dayanışma aidatı talep etmeyeceğimizi belirtiyoruz."

İşçilerin haklı ve onurlu tavırlarıyla artık zincirlerinden kurtulduğunu ifade eden Gül, yeni sendikal yapılanma arayışına giren işçiler için 1994'te Kardemir AŞ'de önemli kazanımlar elde eden, birçok iş yerinde örgütlü Çelik-İş'in "önemli cazibe merkezi" olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otomotiv İşçilerinin Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement