Otoparklar Kadınlara Emanet - Son Dakika
Güncel

Otoparklar Kadınlara Emanet

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Otoparklarda görev yapan kadınlardan detaylar Otopark görevlisi Hülya Civil ile röportaj - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, kadınlara istihdam yaratmak için kurduğu şirket kanalıyla işe alınan kadınlar otoparklarda görev yapıyor Tekpark Genel Müdürü Küçükyazıcı: "Kentte kadın istihdamını, fabrika benzeri iş alanları olmadığı için otopark işine yönlendirdik.

27.04.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Otoparklarda görev yapan kadınlardan detaylar

Otopark görevlisi Hülya Civil ile röportaj - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, kadınlara istihdam yaratmak için kurduğu şirket kanalıyla işe alınan kadınlar otoparklarda görev yapıyor

Tekpark Genel Müdürü Küçükyazıcı:

"Kentte kadın istihdamını, fabrika benzeri iş alanları olmadığı için otopark işine yönlendirdik. Sadece otopark değil park ve bahçeler başta olmak üzere sosyal yaşamın her alanında istihdam yaratıyoruz"

MUHTEREM ERKUL - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, kadın istihdamını artırmak amacıyla kurduğu şirket aracılığıyla işe başlayan kadınlar otoparklarda görev yapıyor.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Tekpark'ın Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı, AA muhabirine, şirket bünyesinde kadınlara iş alanı yaratmayı amaçladıklarını anlattı.

Sokakta çalışan kadın görevlilerle ilgili bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Küçükyazıcı, "Kadınlar çalışmak istedikleri için başvuruda bulundu. Tekirdağ'da, özellikle Süleymanpaşa ölçeğinde kadınların istihdam edileceği fabrika tarzı, iş yeri, iş alanı yok. Kadın da üretime katkıda bulunmak istiyorsa çalışmak isteyecektir. Dolayısıyla otopark işinde çalışabileceklerini düşündük ve müracaat edenleri aldık. Bir sorun yaşanmadı. Çok başarılılar." diye konuştu.

Çalışma hayatında, kadın ve erkeğin birlikte çalışmasının verimi yükselttiğini aktaran Küçükyazıcı, şöyle devam etti:

"Bazı yöremize gidersiniz erkek kahvede oturur kadın çalışır. Bazı yöremize giderseniz kadın çalışmaz erkek çalışır. Buralardaki toplumsal yaşam ve düzene baktığınızda, kadın erkek birlikte üretiyor. Kadın ve erkek birlikte yaşamayı öğrendiği zaman herşey daha da güzelleşiyor. Kadınları sadece otopark işinde değil, park ve bahçeler başta olmak üzere sosyal yaşamın her alanında istihdam ediyoruz. Belediye olarak kadın çalışanlara mümkün olduğu kadar fazla yer veriyoruz."

Şahabettin Küçükyazıcı, Tekpark'ın 195 çalışanının yüzde 25'e yakınının kadın olduğunu, yaz döneminde kadın çalışan sayısında artış olduğunu sözlerine ekledi.

Tekpark bünyesinde çalışan Hülya Civil de işini severek yaptığını ve zorlanmadığını belirterek, "İlk başlarda otoparka gelen sürücüler karşılarında bizi görünce çok şaşırıyorlardı ama bizler de sürücüler de alıştı. Artık doğal geliyor." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kendilerine böyle bir olanak tanımasından çok mutlu olduklarını kaydeden Civil, "Böyle bir iş fırsatı doğduğunda yapamayacağıma dair en küçük bir tereddüt yaşamadım. Hemen kabul ettim. Erkek çalışanlarla birlikte uyum içinde işimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Otoparklar Kadınlara Emanet
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otoparklar Kadınlara Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement