Otoyol Kenarına Ses Perdesi Projesi Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Otoyol Kenarına Ses Perdesi Projesi Hazırlanıyor

Otoyol Kenarına Ses Perdesi Projesi Hazırlanıyor

Sapanca Belediyesi ve Kent Konseyi Komisyonu, ilçeden geçen otoyoldan kaynaklanan gürültü ve hava kirliliğini engellemek için, yeni proje çalışmalarına başladı.

01.12.2016 08:20  Güncelleme: 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OTOYOL GÜRÜLTÜSÜ VE HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Tem Otoyolu çevresinde oluşan gürültü ve hava kirliliğini en radikal anlamda çözüme kavuşturacak olan proje için oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaparak, çalışmalara startı verdi. Projeye paydaş olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karayolları, Sapanca Belediyesi ve Sapanca Kent Konseyi komisyon toplantısından sonra yol haritasını belirledi.

Uluslararası kriterlere göre yerleşim birimlerinden geçen otoyolun trafik gürültüsünü ve hava kirliliğini, önceki aylarda kesin olarak ölçümleyen ve tedbir almak için proje hazırlanmasına ön ayak olan Sapanca Belediyesi, komisyon tarafından hazırlanan projeyle aynı zamanda araç egzozlarından çıkan gazların kirletici olumsuzluğunu da sona erdirmeyi planlıyor.

Ülkemizin diğer otoyol güzergahı olan bölgelerinde uygulanan proje örneklerinden yola çıkılarak hazırlanan projeye göre, bölgesel ağaçlandırma ve 4 ana parsel planlamasıyla olumsuzluklar giderilecek. Otoyol çevresinde tek ve çift taraflı ve bariyer destekli ağaçlandırmalarla yol boyunca çalı ve ağaç kuşağı oluşturulacak. Bu kuşaklamalar için Bahçe Mediği, Beyaz Çiçekli İspir, Ateş Dikeni, Leylandi, Saplı Meşe ve Kızıl Çam gibi bitki ve ağaç türleri kullanılacak.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sapanca Kent Konseyi ile Proje Komisyonu'nu oluşturan Prof. Dr. Hasan Macaroğlu, Prof. Dr. Esra Macaroğlu, Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Endüstri Mühendisi Aysun Göksu, Sapanca Bld. Bşk. Yrd. Mubin Yeni ile Sapanca Kent Konseyi Başkanı Kenan Hürel'e özel olarak teşekkür etti.

Başkan Yılmazer, projeyi hazırlayan komisyon üyelerinin ilgili kurumlarla koordinasyon kurarak çalışmalara başlayacağını, Sapanca İlçesi'nde otoyoldan kaynaklanan ses ve hava kirliliğini engelleyecek çok önemli bir projenin başlatılmasından ötürü, bütün Sapanca halkı için büyük bir sevinç duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Otoyol Kenarına Ses Perdesi Projesi Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement