Otoyolda Silahlı Çatışma; 2 Şehit, 1 Ölü, 5 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Otoyolda Silahlı Çatışma; 2 Şehit, 1 Ölü, 5 Yaralı (2)

Teröristlere HASTANEDE LİNÇ GİRİŞİMİ Yaralı olarak ele geçirilen ve Suriyeli olabilecekleri üzerinde durulan, tam olarak Türkçe konuşamayan teröristler, tedavileri için Niğde Devlet Hastanesi'ne getirildi.

20.03.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teröristlere HASTANEDE LİNÇ GİRİŞİMİ

Yaralı olarak ele geçirilen ve Suriyeli olabilecekleri üzerinde durulan, tam olarak Türkçe konuşamayan teröristler, tedavileri için Niğde Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu sırada hastane önünde bekleyen kalabalık teröristleri linç etmek istedi. Teröristleri linçten kurtarmak için biber gazı kullanan polise direnen öfkeli kalabalık, polisin biber gazı sıktığı tüpleri engellemek istedi. Polis biber gazıyla kalabalığı dağıttıktan sonra teröristler hastanele alınabildi. Hastane önünde bekleyen kalabalık, 'Onları bize verin' diye bağırmaya devam ederken polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu arada hastaneye 1 astsubay, 1 uzman çavuş 5 erin getirildiği, bunlardan durumu ağır olan 1 askerin Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği belirtildi.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Niğde'deki terörist saldırıda şehit olan polis memurunun otoban gişilerinde görevli evli ve 3 çocuk babası Adem Çoban olduğu açıklandı.

POLİSTEN SALDIRI UYARISI

Niğde'ye komşu olan Adana Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi tarafından tüm polislere terör saldırısı ihbarı uyarısında bulunulup şöyle denildi:

"Yabancı uyruklu şahısların yol güzergahı üzerindeki ekiplerimize, noktalarımıza ve polis merkezlerimize eylem yapılacağı duyumu alınmıştır. Çevre koruma görevlilerimiz uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli görev yapacaktır. Diğer tüm ekiplerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacaktır."

TERÖRİSTLER NASIL YAKALANDI

Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kamyonla kaçan 2 yaralı teröristin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda tedavi olurken yakalandı. 55 K 0988 plakalı kamyonun köye geldiğini ve içinde bulunan 2 kişinin 'doktor doktor' diye bağırdığını belirten köylüler, kim olduklarını bilmedikleri bu kişileri araçtan indirerek sağlık ocağına götürdüklerini ve durumu da jandarmaya bildirdiklerini söyledi. Köylülerden 41 yaşındaki Mahmut Çelik, teröristlerin yakalanmasını da şöyle anlattı:

"Köye gelen kamyonda bulunan 2 kişi 'doktor doktor' diye bağırdı. Biz yardıma koştuk, ellerinde kalaşnikof silah ve ceplerinde el bombası vardı. Kim olduklarını bilmediğimiz için yardım etmek istedik. Araçtan çıkarttık silahlarını bırakmadılar ve boyunlarına astılar. Sağlık ocağına götürdük burada ilk tedavileri yapıldı. Jandarmaya da bilgi vermiştik. Önce jandarma ardından da polis özel hareket timleri geldi. 2 kişiyi alıp, ambulansla götürdüler. Türkçe bilmeyen bu kişilerin terörist olduklarını öğrendik."

Köylüler, jandarma tarafından götürülürken teröristlerin 'Allahu ekber' diye tekbir getirdiklerini de kaydetti. Sağlık ocağı çalışanları polis tarafından ifadelerinin alınması için Niğde'ye götürüldü.

ÖLDÜRÜLEN ŞOFÖR KIRIKKALELİ

Bu arada saldırganların gasp ettiği kargo ait kamyonun ön camında 24 kurşun izi, yan camlarının kırık ve lastiğinin patlak olduğu görüldü. Olay yerine gelen firma görevlileri aracın öldürülen şoförünün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Ankara'da yaşayan 55 yaşındaki Turan Yaşar olduğunu söyledi.

Aynı yetkili, aracın Adana-Kayseri-Ankara hattında çalıştığını ancak olayın nasıl olduğu konusunda bir bilgilerinin olmadığını kaydetti.

TAKSİYLE GELDİLER

Öte yandan teröristlerle jandarma ve polis arasında çıkan çatışmanın ayrıntıları da görgü tanıklarının ifadesine göre netleşmeye başladı. Buna göre otoyolda uygulama yapan jandarma tarafından durdurulan Hatay plakalı taksi aranmak istenince, araçtan inen 3 terörist kalaşnikoflarla ateş açtı. Çatışma sırasında 1 astsubay ile yardıma gelen polis memuru Adem Çoban'ı şehit eden teröristlerin uygulama noktasında bekleyen 55 K 0988 plakalı kargo kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürüp, aracı gasp ederek kaçtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otoyolda Silahlı Çatışma; 2 Şehit, 1 Ölü, 5 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement