Otyam, Antalya'dan Alkışlarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Otyam, Antalya'dan Alkışlarla Uğurlandı

Otyam, Antalya\'dan Alkışlarla Uğurlandı

Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam için, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi’nde tören düzenlendi.

10.08.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam için, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi'nde tören düzenlendi. Otyam, vasiyeti üzerine cemevine hediye ettiği Hacı Bektaşi Veli tablosu altında, semah ve deyişlerle anılarak, alkışlarla Ankara'ya uğurlandı.

Gazeteci yazar Fikret Otyam için ilk tören saat 17.00'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi'nde düzenlendi.

Alevi dedesi Hüseyin Turan'ın yönettiği törende, alana Türk bayrağına sarılı karanfillerle donatılı Otyam'ın naaşı getirildi. Otyam, Antalya Cemevi'nin kuruluşunda yer alarak, buraya 2008 yılında bir tablosunu hediye etmişti. Otyam ardından vasiyeti olarak kendisinin cenazesini hediye ettiği tablonun altından cemevinden deyişlerle kaldırılmasını istemişti. Bugünde Otyam, için Antalya'da ilk tören düzenlendi. Sanatçı Zeynep Karababa tarafından deyişler söylendi. Usta sanatçılar Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan'da Otyam'ın çok sevdiği Barak Havası söylediler. Otyam'ın naşının etrafında Semah'ın ardından, başta Filiz Otyam olmak üzere katılımcılar tabuta bir parmaklarını dokundular. Ardından Otyam'ın naşı alkışlar eşliğinde cenaze aracına alındı. Binlerce kişinin alkışları altında cenaze aracı cemevinden Ankara'ya doğru yola çıktı.

Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, hepimizin başı sağ olsun diyerek, " Fikret çok savaştı. 89 yıllık ömrünü hep savaşarak geçirdi. Ülkemizin ileride sorun olabilecek konularını ilk o gündeme getirdi. Ülkenin sorunlarını 20 yaşında yazmaya başladı. Ömrünü ülkesine adadı. Çok çalışkan ve üretken bir insandı. 41 yıldır yanından hep birlikte ürettik. İki gün önce Güney Doğu Anadolu ile ilgili çok büyük bir kitap yazacağını söylemişti. Çok resim çizmek istiyordu. Son dönemde başta diyaliz olmak üzere çok sağlık sorunları vardı. Periton diyalizinde kullanılan malzemeleri resim odasına koydum ona çok kızmıştı. Ben resim nerde çizeceğim dedi. Sonra vazgeçti,odamda resim yapayım dedi. Son anına kadar hayal ettiği resimleri çizmekten vazgeçmedi."

Son 10 yıldır Fikret Otyam'ın çok sağlık sorunlarıyla uğraştığını dile getiren Fliz Otyam, " Mide kanaması geçirdi. Çeşitli ameliyatlar oldu. Birkaç kez yoğun bakıma girdi. Doktorlar hep kendinizi hazırlayın diyordu. Ama hayata bağlandı. Bende alışmıştım hep. 3 kez kalbi durdu ama yaşama döndü.Son yoğun bakıma girdiğinde de ona güvendim. Gelecek diye düşündüm olmadı. Belki yoruldu. Alevi Hacı Bektaşi inancına çok inanırdı severdi. Sünni olmasına rağmen. Kutsal günler Ağustos ayı, Hacı Bektaş'ta etkinlikler yapılıyor. Hacı Bektaş'ta yatmak isterdi. Çok zamanında gitti. Hünkarı onu çağırdı diye yorumluyorum. Güzel bir uğurlama yapıldı. Tam onun istediği gibi oldu. Deyiş ve nefesler söylendi. Semah dönüldü. Ankara'daki törenin ardından Nevşehir Hacı Bektaş'ta toprağa, 'Türkülerle Gömün Beni' Türküleri eşliğinde toprağa verilecek. Burada da bir tablosu var. Antalya Cemevi'nin yapılışında yer almıştı. Bu tablonun altında tören düzenlenmesini istemişti. Onu gerçekleştirdik" dedi.

Otyam için yarın Ankara Çankaya'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Yaşam Sanat Merkezi'nde ikinci bir cenaze töreni düzenlenecek, salı günü ise Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Törene, CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Semih Esen, sanatçılardan Sümer Ezgü, Hüseyin Turan ve çok sayıda vatandaş ve sanat dünyasından isimler katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otyam, Antalya'dan Alkışlarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement