Ovacık Başsavcısı Uzun'un Şehit Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Ovacık Başsavcısı Uzun'un Şehit Edilmesi

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Cihan Kekeç'in tahliyesine karar verildi.

19.02.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Cihan Kekeç'in tahliyesine karar verildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Cihan Kekeç, tutuksuz sanıklar İbrahim Arslan, Mehmet Yıldız ve sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cihan Kekeç ve tutuksuz sanıklar Aslan ile Yıldız'ın ifadelerini aldı. Kekeç, kendisine yöneltilen suçları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanıklar Aslan ve Yıldız ise hayvancılıkla uğraştıklarını, duruşmalara gelip gitmelerinin kendileri için zor olacağından duruşmadan bağışık tutulmalarını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kekeç'in tahliyesine, tutuksuz sanıklar Aslan ve Yıldız'ın ise duruşmalardan vareste tutulmasını kararlaştırdı. Tahliye olan Kekeç'in adli kontrol hükümleri çerçevesinde Ovacık'ta haftada bir gün polis merkezine giderek imza atmasına karar verildi.

Duruşma, 4 Haziran'a ertelendi.

Olay

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 19 Eylül 2012'de Kandolar Mahallesi'nde evinin bulunduğu adliye lojmanlarındaki binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinde şehit olmuştu.

Olayla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da içeren yeni demokratikleşme paketinin kabul edilmesinin ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ilin ağır ceza mahkemesine naklini talep etmesi üzerine Yargıtay, duruşmanın Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar vermişti.

Malatya'da 7 Ocak 2015'de görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Kamber Özden, Zeynep Ekici, Ulaş Öz, Erdal Özden, İbrahim Arslan, İhsan Öz, İsmail Demirdöğen, Mehmet Yıldız ve Ali Öz tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ovacık Başsavcısı Uzun'un Şehit Edilmesi - Son Dakika


Advertisement