Ovacık Kabuğunu Kırıyor - Son Dakika
Yerel

Ovacık Kabuğunu Kırıyor

Ovacık Kabuğunu Kırıyor

Karabük’ün Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilçelerinde devlet yatırımlarının yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığını belirterek, “Bizi hiç kimse devletin yatırımlarında veya imkânlarından mahrum etme hakkına sahip değil” dedi.

08.08.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilçelerinde devlet yatırımlarının yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığını belirterek, "Bizi hiç kimse devletin yatırımlarında veya imkanlarından mahrum etme hakkına sahip değil" dedi.

Başkan Dursun, 30 Ağustos'ta bu yıl ikincisi yapılacak olan Sünnet Şöleni ile ilgili olarak öğretmenevinde İstanbul, Kocaeli ve Karabük'te bulunan Ovacıklılar Dernek Başkanları ve yöneticileri ile bir araya gelerek Ovacık için güç birliği oluşturduklarını söyledi.

60 YILLIK MAKÜS TARİHİMİZİ YENDİK

15 ay önce Ovacık kabuğunu kırıyor diye yola çıktıklarını anlatan Mustafa Dursun, " Ovacık'ta devlet yatırımları yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Bunda da Sayın Mehmet Ali Şahin beyinde çok büyük katkıları var. Şuan ki Ovacığın hareketlilik devlet yatırımları. Bizde belediye olarak üzerimize düşeni istikrarlı bir şekilde kurumlarla yapıyoruz. 60 yıllık maküs tarihimizi yendik. 6 aydır yoğun bir çalışma ile imar çalışmamızı bitirdik. Ovacık'ta artık geçmişten bugüne 'Ovacıklı yer vermiyor, vermediği için bir takım yatırımlar gelmiyormuş gibi biz izlenim oluşturul' bu algı bu saatten sonra olmayacaktır. Devlet istediği yatırımını Ovacık'a çok rahat bir şekilde yapabilecektir. Biz kurum yerlerimizi imar çalışmalarımızla belirledik. Karabük v e diğer ilçelerimiz nasılsa Ovacık'ta imar düzeyinde bu konuma gelerek çalışmalarını bitirmiştir. İmarımız diğer ilçelerle mukayese edebilecek şekilde çalışma yapıldı. Bu imar çalışmalarını yaparken, vatandaşımızın hakkını ve hukukunu koruyarak bir çalışma yaptık" dedi.

"SES GETİRMEMİZ LAZIM"

Son günlerde Ovacıklı hemşerilerimiz bize 'Sayın Başkan artık sen yoruldun galiba sesin soluğun çıkmıyor' gibi serzenişleri var diyen Başkan Mustafa Dursun;

"Bizde İstanbul, Kocaeli, Karabük ve Safranbolu Dernek Başkanlarımız ile muhtar derneğimizle görüşerek artık bundan sonra siyaset üstü bir Ovacık için derneği ve belediyesi ile bundan sonra bu şehre ne yapabiliriz,bu birlik ve gücü her geçen gün nasıl büyütebiliriz. Ses getirmemiz lazım. Diğer ilçeler arasında en az yatırımı almış oda yok bir yıldır devlet yatırımı yeni gelmeye başladı. 60 yıllık bir ilçe böylemi olmalı. Bundan sonra dernek başkanları ile görüş birliğine vararak, Ovacık için hep beraber el ele bu işin içine siyaset katmadan üst çatı ile her yere gideriz dediler. Bende bu işlerin içersinde beni yalnız bırakmayacaklarına inandığım güvendiğim hemşerilerime diyorum ki gün birlik günü, gün her geçen gün kaybeden bir Ovacık olduğu için elimizi çabuk tutup, her geçen gün nüfus kaybetmiş, can çekişen bir ilçe olarak ayağa kalkmalıyız. Biz Karabük'te 25 binin üzerinde seçmeni olan bir ilçeyiz. Bizi hiç kimse devletin yatırımlarında veya imkanlarından mahrum etme hakkına sahip değil. Bizi yok sayamazlar. Biz Ovacık olarak her yerdeyiz. Ülke geneline yayılmış 100 bin insanımız var. Karabük ve Safranbolu'da ciddi bir seçmene sahip ilçeyiz. Ovacıklılar birbirine kenetlenecek, sarılacak ve ilçemizi yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için gayret verecekler. Bundan sonra Ovacık'ta çıkan imar ile konut inşaatlarımız başlayacak. Konut sorununu en kısa sürede çözeceğiz. Ovacık'ın içersine ev yapacak yer almak isteyen herkes gelip ifraz arasını alabilecek. Bu sorunu bitirdik. Ovacıklı yer vermez söylemi bitmiştir, bu söylemi artık herkes kafasından kaldırsın. 30-35 bin kişiyi istihdam edecek bir imar çalışması yaptık. Artık meyvesini de ilerleyen günde verecek" ifadesinde bulundu.

SÜNNET ŞÖLENİNE DAVET

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilkini geçen yıl yaptıkları sünnet şöleninin bu yıl geniş katılımlı yapılacağını da belirterek, " Geçen yılda yaptığımız sünnet şöleni vardı. Bu sene de 30 Ağustos'ta dernek başkanlarımızın katılımı ile bir sünnet şöleni yapacağız. Türkiye'nin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar tüm Ovacıklı hemşerilerimi bu derneklerimizin aracılığıyla şölene bekliyoruz. Bu bir sünnet şöleni ama bunu cafcaflı yapmayacağız, çünkü her gün bir şehidimiz var. Şehitler gelirken Ovacıklılar eğleniyor dedirtmeyeceğiz ve usulüne uygun bir şekilde yapacağız. Ovacıklılar Ovacık'a sahip çıkmalı. Ovacıkta tek yumruk olmalıyız. Siyaset olmamalı ve Ovacık'ta bu saatten sonra olmayacak. Bir belediye başkanı olarak Ovacık'ın dertlerini kurulacak olan hükümetlerden isteyeceğiz. Hangi siyasi parti olursa olsun gidip kapılarını çalacağız vermediklerinde engelleniyor diyeceğiz. Bundan çekinmeyeceğiz ve artık yeter diyoruz. Bu şölenle birlikte birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. İlerleyen yıllarda derneklerimizinde geniş katılımı ile bu şölenimiz geleneksel hale gelecek. Ovacık sevdası ile herkes burada" dedi.

İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Darıca, Gebze, Karabük ve Safranbolu'da kurulu bulunan Ovacıklılar Derneği başkan ve yöneticileri Başkan Mustafa Dursun'un her türlü destek ve katkı vereceklerini söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovacık Kabuğunu Kırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement