Ovacık Kaymakamı'na, Eski Korumaya Dayak Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Ovacık Kaymakamı'na, Eski Korumaya Dayak Suçlaması

Ovacık Kaymakamı\'na, Eski Korumaya Dayak Suçlaması

Tunceli'nin Ovacık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak'ın eski koruma polisi Halil İbrahim Kartal, kaymakam tarafından sopayla dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

28.07.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Ovacık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak'ın eski koruma polisi Halil İbrahim Kartal, kaymakam tarafından sopayla dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Ağrı Vali Yardımcılığı görevine atanan ancak henüz ilişiğini kesmeyen Kaymakam Koçak ise, "Nöbette disiplinsiz vaziyetteydi. Kendisini uyardım. Ancak iddia ettiği gibi dövme olayı yaşanmadı" dedi. Tunceli Valiliği ise olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak'ın yaklaşık bir yıl yakın koruması olarak görev yapan polis Halil İbrahim Kartal, iddiaya göre disiplinsiz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 1.5 ay önce bu görevden alındı. Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmaya başlayan polis memuru Halil İbrahim Kartal, pazar günü adliye lojmanlarının önünde görev yaparken, buraya yabancı kişilerin alındığını gören Kaymakam Koçak tarafından uyarıldı.

AYNI POLİSİ KONUTUNUN ÖNÜNDE GÖRÜNCE

Polis Halil İbrahim Kartal, pazartesi günü de dönüşümlü nöbetle saat 04.35'ten itibaren Kaymakamlık Konutu önünde nöbete başladı. Saat 05.10 sıralarında Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak'ın konutunda misafir olarak bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Taylan Çakmak ve yakın koruması ile birlikte konutundan çıktığı sırada, nöbet yerinde eski yakın koruması polis memuru Halil İbrahim Kartal'la karşılaştı. Kaymakam Koçak'ın, "Ne işin var burada, seni kim buraya gönderdi?" diye çıkışınca tartışma başladı. Sinirlenen kaymakam Koçak, iddiaya göre polis Halil İbrahim Kartal'a sopayla vurarak yaraladı. Araya giren Milli Eğitim Müdürü Taylan Çakmak, Kaymakam Koçak'ı sakinleştirerek konutuna götürdü.

Nöbet yerindeki arkadaşları tarafından baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürülen polis Halil İbrahim Kartal, burada verdiği ifadede Kaymakam Koçak'ın kendisini oklava ile dövdüğünü söyledi ve 'darp raporu' alarak şikayetçi oldu. Polis Kartal, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

KAYMAKAM DAYAK İDDİASINI YALANLADI

Ağrı Vali Yardımcılığı görevine atanan ve bu sabah Ovacık Kaymakamlığı görevinden ayrılan Abdullah Seçkin Koçak, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Nöbette disiplinsiz vaziyetteydi. Kendisini uyardım. Ancak iddia ettiği gibi dövme olayı yaşanmadı" dedi. Ovacık'taki görev süresinin bu sabah sona erdiğini söyleyen Kaymakam Koçak, şunları söyledi: "Bu polis arkadaşı ve diğer bazı polisleri daha önce bir kaç kez disiplinsiz hareketleri ve nöbet yerlerinde disiplinsiz görev yapmaları nedeniyle uyardım. Dün de nöbet yerinde gördüğümde disiplinsiz vaziyetteydi. Kendisini tekrar uyardım. İddia ettikleri olay yaşanmadı. Dövme gibi bir olay yok. Olay adli mercilere intikal ederse olayın gerçek boyutu ortaya çıkar. Bana karşı tepkileri olduğunu biliyordum. Olay yargıya intikal eder, biz de gider gerekli olan her şeyi söyleriz."

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tunceli Valisi Osman Kaymak olayla ilgili inceleme başlatılması için talimat verdi. Olay sırasında Kaymakam Koçak'ın yanında bulunan koruma polisi ise Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde olayla ilgili ifade verdi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovacık Kaymakamı'na, Eski Korumaya Dayak Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Hakan: Yahu nöbette disiplinsiz vaziyetteyse kameralarda bellidir. Yalan konuşmanın anlamı yok. Oklavayla mı geziyormuş kaymakam? Yazıktır ya! 5 1 Yanıtla
  • Muzaffer Tokgöz : Kaymakam a yolladı kaymakam da dövdü diyor ovacıklı diye birisi vede kaymakam haklı diyor kimdir bu arkadaş acaba ovacıklı kirveler bi söyleyin hele 3 1 Yanıtla
  • Muzaffer Tokgöz : Ovacıklı diye yazıyorsun ama konuya bi Açıklık getir bakalım 3 0 Yanıtla
  • Muzaffer Tokgöz : Şu kaymakamı savunan arkadaş neden haketti onlar bi söylede bizde bilelim? 3 0 Yanıtla
  • Mehmet: Karakter olmayınca böyle oluyor iste.yazık 1 1 Yanıtla

Advertisement