Ovacık Şenliği'ne Komşu da Geldi - Son Dakika
Güncel

Ovacık Şenliği'ne Komşu da Geldi

Ovacık Şenliği\'ne Komşu da Geldi

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’ne, Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte gelen halk oyunları ekibinin gösterisi damga vurdu.

24.09.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'ne, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte gelen halk oyunları ekibinin gösterisi damga vurdu.

Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde gerçekleştirilen şenliğin ilk gününde en iyi kavun yarışması yapılırken, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan gelen Xıoi En Horo ekibinin halk oyunları gösterisi büyük ilgi görürken, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yardımcısı Şakir Karadede, Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Sakız Belediyesi Turizm Bürosu Müdürü Rena Pagudi Damingo ve diğer davetlilerin folklor ekibi ile birlikte kol kola çektikleri horon da büyük alkış aldı.

Ovacık Mahallesi'ndeki şenliğe, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Belediye Meclis Üyeleri, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ile Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Sakız Belediyesi Turizm Bürosu Müdürü Rena Pagudi Damingo ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin açılış töreninde davetlilere seslenen Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, "İlçemizin cennet köşelerinden biri olan Ovacık'ta burada bulunmaktan dolayı memnuniyetimizi dile getiriyorum. Çeşme denince aklımıza turizm cenneti geliyor. Denizi ile havasıyla, tarihiyle, güneşi ile, yemeği ile turizmin her çeşidini barındıran bir ilçemiz var. Çeşme'nin her köşesinde turizmin bir değerini bulabiliriz. Ildır dediğimizde tarih, kültür, Germiyan dediğimizde Slow Food akla geliyor. Ovacık denildiğinde ise tarım ve Çeşme'ye özgü kavun geliyor. Yani tarımı burada yaşıyoruz. Turizmin iki önemli değerini bugün ve yarın hep beraber yaşayacağız. Her yerde turizm değeri var ama onu işlemek ve gündemde tutmak, bir değer haline getirmek hepimizin görevi" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç,'9 Durak 9 Deneyim' sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatarak, "Hepimiz inanılmaz bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Ovacık mahallemiz. Bu mahallemiz hem tarımsal ürün üretimi hem de endemik bitkileriyle hem de ürettiği Sakız koyunlarıyla ilçemizin çok önemli bir bölgesi. Kavunumuz, enginarımız, beyaz soğanımız ve bu bölgeye özgü Sakız koyunlarımız. Bunlar bizim gerçekten olmazsa olmazımız. Birçok bölgede kavun ve Sakız Koyunu yetiştirilmeye çalışılıyor ama bunların ana vatanı burası. Biz bu diğerleri fazlalaştırarak ekonomik girdilerimizi fazlalaştırmak zorundayız. Tarımsal politikalar bizi fazla ilgilendirmiyor. Burada Çeşme çok büyük bir pazar ve bunu değerlendirmeliyiz. Ne kadar üretirsek üretelim bu pazarın önü açık. Ürettiğimiz bütün ürünleri satabilecek nitelikteyiz. '9 Durak 9 Deneyim' dememizdeki tek neden adetlerimiz, örflerimiz, geleneklerimiz, yaşamımız, sosyal yaşamımız ve ürettiğimiz geleneksel ürünleri değerlendirebilmek. Bunları harmanlarsak nasıl marka olur bunu hep beraber göreceğiz. Bu etkinlikleri her bölgede kendi yapısı içerisinde yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ise Ovacık şenliğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çeşme Belediyesi'ne davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ege'nin iki yakası bu şenlikte buluştu ve ortak kültürümüz halk dansları ile pekişti. Komşumuz Çeşme'yi de bizim düzenlediğimiz etkinliklerde görmek en büyük dileğimiz" diyerek duygularını dile getirdi.

2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nde Ovacıklılar, "Ovacık Zeybeği" oynayarak, yörenin geleneksel oyununu günümüzde de yaşatırlarken, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, davulcuya ve zurnacıya bahşiş vererek bir geleneğin daha yaşamasına katkıda bulundu.

Şenliğin ilk gününde gerçekleştirilen 'En İyi Kavun Yarışması'nda birinci olan Salih Ertan'ın ödülünü Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ikinci gelen Ayşe Gostak'ın ödülünü Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, üçüncü olan Adnan Kocatürk'ün ödülünü de Ovacık mahallesi muhtarı Mehmet Koç verdi. Yarışmada geleneksel yöntemlerle üretimlerini sürdüren Mustafa Erkan ve Cengiz Pangal'a da, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Salih Orbay tarafından mansiyon ödülü verildi.

Şenlik sonunda vatandaşlara Ovacık'a özgü tarhana çorbası ve kelle peyniri ile köy ekmeği ikram edildi. Şenlik yarın gerçekleştirilecek Sakız Koyunu yarışması ile tamamlanacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ovacık Şenliği'ne Komşu da Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement