Ovacık'ta "Kuyu Kebabı" Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ovacık'ta "Kuyu Kebabı" Sezonu Açıldı

Ovacık\'ta "Kuyu Kebabı" Sezonu Açıldı

Ödemiş’te Aydın Dağları üzerinde yer alan 800 metre yükseklikteki Ovacık Yaylası’nda kuyu kebabı sezonu bu hafta sonu açıldı.

22.05.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te Aydın Dağları üzerinde yer alan 800 metre yükseklikteki Ovacık Yaylası'nda kuyu kebabı sezonu bu hafta sonu açıldı. Çok sayıda ziyaretçi kuyu kebabı için Ödemiş, Aydın ve Beydağ'ın ortak yaylasına akın etti.

Yaklaşık 1,5 metre derinliğinde, 90 santimetre çapındaki kuyuda pişen ve kuzu tandır olarak da tanınan Ovacık'ın kuyu kebabının bölgede son derece meşhur olduğunu kaydeden restoran işletmecisi Hüseyin Becer, Mayıs ayı sonlarında açtıkları sezonun Ekim ayına kadar devam ettiğini söyledi.

Günlük olarak hazırlanan kuzuların tandıra girerken yaklaşık 15 kilogram olduğunu çıktığında ise 7-8 kilograma kadar indiğini ifade eden Becer, odun ateşinde ağır ağır piştiği için kuyu kebabının eşsiz bir lezzete sahip olduğunu dile getirdi.

"HAFTA SONLARI GÜNDE 15 KUZU GİDİYOR"

Kuyu kebabının geleneksel bir yemek olduğunu kaydeden Becer, "Ovacık yaylamız eşsiz doğasıyla her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Yaylamızın meşhur lezzeti kuyu kebabı da Manisa'dan, Balıkesir'e, Aydın'dan, Muğla'ya kadar çevre illerden çok sayıda vatandaşımızı buraya çekiyor. Yaz aylarında cuma, cumartesi ve pazar oturacak yer bile olmuyor. Hafta sonları günde 15 kuzu gidiyor. Bugün itibariyle sezonu açtık. Bundan sonra özellikle hafta sonları halkımızın yaylamıza büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Hafta içleri de günlük birer kuzuyu kuyuya salıyoruz" dedi.

"KUZULAR DOĞAL ORTAMDA BESLENİYOR"

Kuyu kebabının yaklaşık 2 saatte piştiğini belirten Becer, "Kuzularımız tamamen yaylada besleniyor. Zaten doğal beslenmeyen kuzudan tandır olmaz. Hijyenik koşullarda kesimi yapılıp temizlenen kuzularımızı önceden ateşi hazırlanan kuyuya kancalar aracılığıyla asıyoruz. Tandır kuyusunun kapağını kapatıp, çamurla sıvıyoruz. Kuzu ya da oğlak ağır ağır pişerken yağları da süzülmüş oluyor. Bu yağı arzu eden müşterilerimize veriyoruz. Yağı süzülerek piştiğinden sağlık açısından da bir sakıncası da yoktur.

Meşe odununda pişen kuyu kebabımızın yanı sıra güveç de pişiriyoruz. Kuyu kebabımızın kilosu 60 lira, güvecin kilosu da 40 liradan halkımıza sunuyoruz. Vatandaşlarımıza pişirip salatasıyla birlikte servis ediyoruz. Eşsiz lezzetteki kuyu kebabımızdan tatmak üzere vatandaşlarımızı Ovacık'a bekliyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovacık'ta 'Kuyu Kebabı' Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement