Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi Faaliyetlerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi Faaliyetlerini Açıkladı

Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi Faaliyetlerini Açıkladı

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde bulunan 2222 Sayılı Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi, 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

16.03.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde bulunan 2222 Sayılı Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi, 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan 2222 Sayılı Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi Yetkili Memuru Servet Sarihan, tarım kredi kooperatiflerinin temel fonksiyonunun çiftçilerin sürdürülebilir ekonomik refah düzeyine kavuşmasını ve çiftçinin bulunduğu her yerde sosyoekonomik anlamda rahat etmesini sağlamak olduğunu söyledi. Sarihan, "Çiftçilere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Tarım kredi kooperatifleri 150 yıldır olduğu gibi bugün de çiftçisinin yanında olup, onların her türlü ihtiyacını karşılamakta ve Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olarak hizmet vermektedir. 30 yılı aşkındır Ovakışla beldemizde faaliyet gösteren kooperatifimiz, bağlı bulunduğu 14 yerleşim yerindeki bütün üreticilerin her türlü tarımsal ihtiyaçlarını karşılamaktan çekinmeden bize başvuran herkesin ihtiyacını karşılayıp kalite standartları içerisinde hizmet vermeyi başarmıştır. 2014 yılı üretim sezonunda iyi bir ivme kaydeden kooperatifimiz, kuruluş tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Üyelerine kullandırmış olduğu 2 milyon 100 bin TL'lik kredilerin yüzde 99,17"sini tahsil ederek mali gücüne güç katmıştır. Bu itibarla kooperatifimizde tarımsal ihtiyaçlarını karşılayan bütün çiftçilerimize teşekkürlerimizi sunar, onların değerli emekleri sayesinde daha güçlü ve kalite standartları içerisinde yönetim kurulumuz ve yüksek ziraat mühendislerimizle 2015 yılında da kararlı, şeffaf bir hizmet vermeye devam edeceğiz. Kooperatifimiz faaliyet alanlarını sıralayacak olursak; altı ay vadeli faizsiz motorin, peşin ve kredi kartına indirimli motorin, vadeli faizsiz ve yüzde 50 devlet destekli faizli krediler, kaliteli kimyevi gübre, zirai ilaç, sertifikalı tohum, sıfır ve elit kademede patates tohum çeşitleri, her türlü besi hayvan yemleri, zirai alet ve makineler, sulama kredileri, antifriz, akü ve madeni yağlar, bütün sigortacılık işlemleri, temizlik ve gıda ürünleri ile tüm üreticilerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Ayrıca indirimli faiz oranları ve sigorta prim desteğinin çiftçiler için çok önemlidir. Üreticilerimizin kooperatife ortak olup Çiftçi Kayıt Sistemi'ne mutlaka kayıt yaptırmalıdır. Bu sayede indirimli kredi ve sigorta imkanlarından faydalanabilirler. Bunun için kooperatifimiz bölgesinde üretim yapan tüm çiftçilerimizi kooperatife bekliyoruz. Buraya gelerek yetkililerden daha detaylı bilgi edinebilirler" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovakışla Tarım Kredi Kooperatifi Faaliyetlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement