Ovit Yayla Şenlikleri'nde Sütlaç Rekor Denemesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ovit Yayla Şenlikleri'nde Sütlaç Rekor Denemesi Yapılacak

İkizdere ilçesinde Ekşioğlu Vakfınca 1 3 Ağustos'ta 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenecek "17'inci Ululararası Ovit Yayla Şenlikleri"nde 630 kilo ağırlığındaki kazanda sütlaç rekor denemesi yapılacak.

20.07.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkizdere ilçesinde Ekşioğlu Vakfınca 1-3 Ağustos'ta 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenecek "17'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri"nde 630 kilo ağırlığındaki kazanda sütlaç rekor denemesi yapılacak.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl şenlikte Karadeniz'in meşhur tatlısı olan sütlaçla rekor kırma denemesi yapacaklarını belirtti.

Ovit Yayla Şenlikleri'ni bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını ifade eden Ekşi, şunları kaydetti:

"Ovit yaylasını yerli ve yabancı turistlere açarak her yıl yüz binleri yaylamızda ağırlıyoruz. Bu yıl da olağanüstü katılım bekliyoruz. Guinnes Rekor danışmanı Aydın Türkgücü ile Prof. Dr. Orhan Kural, 1 Ağustos'da Ovit yaylasında hazır olacak. 3 Ağustos Pazar ise Karadeniz'in en meşhur tatlısı olan sütlaç rekor denemesi yapılacak. Böylece Ekşioğlu Vakfı ve Ovit yaylası Guinnes Rekorlar Kitabı'na adını yazdıracak. Sütlacı, dünyanın 'uzaylısı' Karadeniz'in meşhur sanatçısı Mustafa Topaloğlu, İsmail YK ve katılımcı protokol üyeleri ile 50 bin kişiye ikram edeceğiz." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ovit Yayla Şenlikleri'nde Sütlaç Rekor Denemesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement