Övünç Madalyalarını Aldılar - Son Dakika
Güncel

Övünç Madalyalarını Aldılar

Övünç Madalyalarını Aldılar

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, iki gazi ve bir şehit polis yakınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Devlet Övünç Madalyaları'nı teslim etti.

16.03.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, iki gazi ve bir şehit polis yakınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Devlet Övünç Madalyaları'nı teslim etti. Vali Şükrü Kocatepe, Denizli'de 202 şehit ve 129 gazinin bulunduğunu, 99 şehit ve gazi yakınının kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini, 20 kişinin daha bu hafta işe yerleştirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Denizli Valiliği'nde düzenlenen törenle 1999 yılında Muğla'da görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Mithat Karakurt'un eşi Yasemin Karakurt, 2010 yılında Bingöl'ün Genç İlçesi'nde terör örgütü ile girilen çatışmada patlayan el bombası ile yaralanan gazi piyade uzman çavuş Erol Karagönlü ve 2009 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken geçirdiği trafik kazasında yaralanan polis memuru gazi Özay Genek'e verildi.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ile şehit polis memuru Mithat Karakurt'un eşi Yasemin ve kızı Fadime Karakurt, gazi polis Özay Genek ile eşi Ayşe ve kızı Esma Genek, gazi piyade uzman çavuş Erol Karagönlü ve eşi Sibel Karagönlü katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle eş zamanlı olarak yapılan törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehidimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin, siz gazilerimize de hayırlı ömürler nasip etsin" dedi.

Kocatepe, devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu belirterek, "Devletimiz her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yanında ve hizmetinde. Bir ihtiyacınız bir sıkıntınız olduğunda bize geleceksiniz. Bizler şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Bu kapsamda devletimizce Denizli'de bugüne kadar 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit ve gazi yakınlarımızdan 99 kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilerek görevlerine başladı. Yarın 20 şehit yakınımızın daha belirlenen kamu kurumlarına atamaları yapılacak. 202 şehidimiz ve 129 gazimizin bulunduğu Denizli'de 1026 şehit yakınımıza seyahat kartı verildi" diye konuştu. Vali Kocatepe, daha sonra şehit polisin eşi ile iki gaziye Devlet Övünç Madalyaları'nı teslim etti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Övünç Madalyalarını Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement