Oxford'ta Avrasya Sesleri - Son Dakika
Dünya

Oxford'ta Avrasya Sesleri

Oxford\'ta Avrasya Sesleri

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Başkurdistanlı 21 sanatçıdan kurulan oda orkestrası, Oxford'un Sheldonian Tiyatro Salonu'nda konser verdi.

26.07.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Başkurdistanlı 21 sanatçıdan kurulan oda orkestrası, Oxford'un Sheldonian Tiyatro Salonu'nda konser verdi. Şef Prof. Anvar Akbarov ve Mustafa Mehmandarov yönetimindeki konserde, Türk ve dünya klasiklerinden 12 eser seslendirildi. Orkestra konserlerine Londra ve İskoçya'nın Edinburg kentlerinde devam edecek.

SEYİRCİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2010 yılında, Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin daha yakından tanınmasının sağlanması ve popülerleştirilmesi amacıyla kurulan oda orkestrası, gece sonunda ayakta alkışlandı.

Konser ardından klasik müzikseverler, TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevlisi Kazakistan Eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov'a teşekkür etti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Oxford'ta Avrasya Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement