Öyk Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Öyk Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) adına kayıtlı Amasya'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı.

22.11.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) adına kayıtlı Amasya'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı.

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kurul, TCDD adına kayıtlı Amasya'nın merkez ilçesi Hızırpaşa Mahallesindeki 625 metrekarelik 3 ayrı arsanın özelleştirilme ihalesi sonucunda 405 bin lira, 390 bin lira ve 385 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Yaşar İnşaat Turizm Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi'ne satılmasına onay verdi.

Ayrıca, aynı mahalledeki 615,05 metrekare yüzölçümlü arsanın 366 bin lira, 668,38 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 400 bin lira, 665,35 metrekare yüzölçümlü arsanın da 1 milyon 350 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Yaşar İnşaat Turizm Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılması onaylandı.

Aynı mahalledeki 653,41 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 120 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Söylemezoğlu Temizlik Ürünleri Taşımacılık Gıda Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'ne, 658,98 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 190 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ümit Pervane'ye, 670 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 190 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Sözkesen İnşaat Ticaret Sanayi Emlak ve Turizm Limited Şirketi'ne, 671,41 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 185 bin lira bedelle Özen Hafriyat Kum Nakliye İnşaat Mermer Ticaret Sanayi Limited Şirketi'ne 662,32 metrekare yüzölçümlü arsanın 1 milyon 260 bin lira bedelle Enza Yatırım Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne satılmasına dair verilen kararlara da onay çıktı.

Kurul, aynı mevkideki 3 ayrı arsanın özelleştirme ihaleleri sonrasında en yüksek teklifi veren şirketlere satılmasına da onay verdi.

Bununla birlikte, TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı, Edirne'nin, merkez ilçesi, Kirişhane Mahallesinde bulunan 18 bin 255 metrekare yüzölçümlü parsele yönelik "Tercihli Kullanım Alanı Park Alanı ve Yol" kararı getirilmesine ilişkin Kurul kararı ile onaylanan imar planı değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Öyk Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement