Tiyatro Oyunu İçin 3 Ay Görme Engelli Çiftle Yaşadı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Oyunu İçin 3 Ay Görme Engelli Çiftle Yaşadı

Tiyatro Oyunu İçin 3 Ay Görme Engelli Çiftle Yaşadı

'Kelebekler Özgürdür' oyunu, muhteşem bir galayla perde açarken, oyunun başrol oyuncusu Kerem Kobanbay rolü için 3 ay görme engelli bir çiftle beraber yaşadı.

16.12.2014 13:46  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener ve Hakan Çeliker'in yer aldığı oyunu perdelerini açarken Bahariye'deki galaya Nevra Serezli, Deniz Gökçer, Erdal Tosun, Esra Akkaya gibi bir çok usta oyuncu katıldı.

GÖRME ENGELLİ ÇİFTLE METRO DURAĞINDA TANIŞTI

Canlandırdığı doğuştan görme engelli Don Baker karakteriyle seyirciden tam not alan ve dakikalarca ayakta alkışlanan Kerem Kobanbay, oyuna hazırlanırken 3 ay boyunca metroda tanıştığı görme engelli Ali-Zübeyde Kelle çiftinin evine misafir olduğunu anlattı.

Kerem Kobanbay ' Bostancı metro durağında cümbüş çalarken tanıştık. Yanına gittim, 'Pardon rahatsız ettim' dedim. 'Ben zaten rahatsızım' dedi. O zaman aradığım kişiyi bulduğumu anladım' diye konuştu. Görme engellilerin yaşamına dair bu tatlı çiftten çok şey öğrendiğini belirten Kerem Kobanbay, engelli çocukların ailelerine büyük görev düştüğünü belirtti. Kobanbay 'Çocuğunu sevmek, onu daima kanatlarının altında tutmak demek değildir. Aileler, görme engelli çocuklarını mutlaka eğitim merkezlerine göndermeli ve doğru eğitimi almalarını sağlamalı. Çünkü hayatları boyunca çocuklarının yanında olamayacaklar' diye konuştu. 'Kelebekler Özgürdür' oyunu sezon boyunca Kadıköy Tiyatro Ak'la Kara'da seyirci ile buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Oyunu İçin 3 Ay Görme Engelli Çiftle Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement