Sarıkamış'ta Oyuncak Bebekle Cenaze Yıkama Kursu - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Oyuncak Bebekle Cenaze Yıkama Kursu

Sarıkamış\'ta Oyuncak Bebekle Cenaze Yıkama Kursu

Kars Sarıkamış'ta kadınlara yönelik düzenlenen kursta, cenaze yıkama ve kefenleme işlemi oyuncak bebek üzerinde uygulamalı olarak gösteriliyor.

17.04.2014 12:56  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde kadınlara yönelik düzenlenen "Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu"nda oyuncak bebek üzerinde uygulamalı eğitim veriliyor.

İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kursta 35 kadın kursiyere, defnedilmeden önce cenazelerin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda bilgi veriliyor.

Usta öğretici Elif Mindivanlı tarafından verilen 32 saatlik kursta, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin işlemleri uygulamalı olarak anlatılıyor.

Sarıkamış İlçe Müftü Vekili Engin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın cenazelerin yıkama, kefenleme ve defin işlemlerinde yaşanan sıkıntı nedeniyle halk eğitimi merkezi müdürlüğü iş birliğiyle bu kursu düzenlediklerini söyledi.

Kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çelik, "Her mahalle ve köylerdeki iki kadına cenazelerin nasıl yıkandığını, kefenlendiğini İslami usullere göre öğretelim istedik. Köyler dahil 35 kadın eğitim görüyor. Bundan sonra bayanlarımız cenazeleri İslami usullere göre daha iyi yıkayacak, kefenleyecek. İnşallah ilçemizde bu tür kurslarla ihtiyaca cevap vermiş olacağız" diye konuştu.

Kursiyerlerden 74 yaşındaki Saliha Urallar da açılan kursun çok verimli geçtiğini, bildikleri eksik ve yanlış bilgilerin gerçeğini burada öğrendiklerini vurgulayarak, eğitimi düzenleyenlere teşekkür etti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Oyuncak Bebekle Cenaze Yıkama Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement