Oyuncu Nihat Kantemir'in Öldürülmesi Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Nihat Kantemir'in Öldürülmesi Davasında Karar

Oyuncu Nihat Kantemir\'in Öldürülmesi Davasında Karar

Dizi oyuncusu Nihat Kantemir'i Küçükçekmece'deki evinin önünde öldürdüğü iddia edilen sanık Mukadder Nas, 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

03.04.2015 13:54  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı yaptığı duruşmaların sonunda, davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı.

"PİŞMANIM"

Kararda, sanık Mukadder Nas'ın son savunmasında, üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Benim iyi bir aile yaşamım vardı. Oturduğumuz evi de satın almıştık. Karşı tarafla da herhangi bir sorunumuz yoktu. Dolayısıyla ben bir insanın vebalini taşımak istemem. Tasarlayarak da bu işi yapmış değilim. Pişmanım. Bu olaylar keşke hiç yaşanmasaydı" dediği aktarıldı.

18 YIL 2 AY HAPİS YATACAK

Sanık Makbule Nas hakkında "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan dava açıldığı hatırlatılan kararda, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildiği kaydedildi.

Makbule Nas'ın eşi Mukadder Nas'ın "haksız tahrik altında tasarlayarak öldürme" suçundan 20 yıl hapis cezası çarptırıldığı, cezanın iyi halden 16 yıl 8 aya indirildiği belirtilen gerekçeli kararda, sanığın "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 1 yıl 6 ay hapse mahkum edildiği bildirildi. Böylece Mukadder Nas toplamda 18 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İDDİANAMEDEN...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Makbule Nas'ın komşusu maktul Nihat Kantemir'e ilgi duyduğu, aracının camında yazılı cep telefonu numarasını alarak sürekli aradığı ve her aradığında ilişkiye girmek istediğini içeren beyanlarda bulunduğu anlatıldı.

Kantemir'in, kapısını çaldığı için evine aldığı sanık Nas'ı, "kocamı aldatamam" demesi üzerine evden kovduğu ve konuşmamaya başladığı kaydedilen iddianamede, Makbule Nas'ın bu durumu hazmedemediği için eşi Mukadder Nas'a, Kantemir'in zorla ırzına geçtiğini söylediği aktarıldı.

"TASARLAMA GERÇEKLEŞTİĞİ KANITLANDI"

Nas çiftinin olaylardan sonra evlerinden taşındığı anlatılan iddianamede, "Makbule Nas'ın açıkça maktul Kantemir'i öldürtmek istediğine yönelik beyanlarının bulunması, olay günü de eşi Mukadder Nas'ın tabancasını alarak evden ayrılması nedeniyle Makbule Nas'ın bu durumu bilmemesi mümkün olmamaktadır" denildi.

Sanık Mukadder Nas'ın, Makbule Nas'ın azmettirmesi ile maktulü birden çok defa ateş ederek öldürdüğü bilgisine yer verilen iddianamede, olayda tasarlama unsurunun gerçekleştiğinin delillerle anlaşıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyuncu Nihat Kantemir'in Öldürülmesi Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement