Oyuncular Sendikası Üyeleri Seferihisar'da - Son Dakika
Güncel

Oyuncular Sendikası Üyeleri Seferihisar'da

Oyuncular Sendikası Üyeleri Seferihisar\'da

Tarihte ilk kez Oyuncular Birliği'nin kurulduğu Teos'ta 2500 yıl sonra sanat ateşi tekrar yakıldı.

05.11.2012 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihte ilk kez Oyuncular Birliği'nin kurulduğu Teos'ta 2500 yıl sonra sanat ateşi tekrar yakıldı. Oyuncular Sendikası Başkanı Memet Ali Alabora, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le birlikte Teos'un yeniden dünyadaki bütün sanatçıların buluştuğu bir merkez olması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

3. yüzyılda Oyuncular Birliği'nin kurulduğu Seferihisar'da Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçenin yeniden oyunculuğun merkezi olması için Oyuncular Sendikası ile işbirliği yaptı. Sakin Şehir (Cittaslow) vizyonu ile farklı bir yaşam vizyonuna sahip olduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Oyuncular 2500 yıl önce burada bir örgüt kurdu ve bir ışık yaktı. Şimdi Oyuncular Sendikası'nın, insanlığı aydınlatan bu ışığını yeniden ve aynı yerden yakarak, tüm dünyaya yayacağını düşünüyorum. Kendilerini burada ağırlamak, bizim için büyük bir onur ve mutluluk. Tarihte ilk Aktörler Birliği Teos'ta kurulmuş. Bu hem köklerimizin keşfi ve atalarımıza bir saygı duruşu, hem de Teos için iade-i itibar olacak. Ayrıca iş birliğiyle oyuncular Memet Ali Alabora, Şebnem Sönmez, Janset, Timuçin Esen, Devin Özgün Çınar, sendika çalışanları ve birçok oyuncu Seferihisar'ı yakından tanımış olacak" dedi.

Oyuncuların çalışma koşullarını düzenlemek için kurulan Oyuncular Sendikası'nın Başkanı Memet Ali Alabora, bu davetin onur verici olduğunu belirterek, bu ışığı tüm dünyaya taşıyıp hem Türkiye'deki hem de dünyadaki oyuncuların Seferihisar'da yeniden buluşması için çalışma yürüteceklerini belirtti.

Buluşmanın gerçekleşmesinde pay sahibi olan ünlü aktör Salih Güney, "Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Seferihisarlılar böyle bir başkanı olduğu için gurur duymalı. Dün de Turgut Köyü'ne giderek belediyenin köylerdeki tiyatro organizasyonlarını takip ettim. Teos da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Dünyada hak ettiği yeri en kısa zamanda bulacağına inanıyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oyuncular Sendikası Üyeleri Seferihisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement