Oyunda, sokak hayvanları için de bağış toplandı - Son Dakika
Güncel

Oyunda, sokak hayvanları için de bağış toplandı

Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, tarafından hazırlanan Murathan Mungan'ın eseri " Geyikler Lanetler " adlı tiyatro oyunu Bornova Kültür Sanat Evi'nde sahnelendi.

20.04.2016 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk olarak 1994 yılında sergilenen"Geyikler Lanetler" adlı oyun Ege Üniversitesi Tiyatro topluluğu tarafından iki perde olarak kalabalık bir seyirci kitlesiyle Kültür Sanat Evi sahnesinde hayat buldu. "Geyikler Lanetler" oyunu Murathan Mungan'ın "Mezopotamya Üçlemesi"kitabının sonuncusu olarak sahneleniyor. Oyun Murathan Mungan'ın doğup büyüdüğü topraklardaki töre kan, gelenek, aşk temalarıyla ve masalsı anlatımıyla içiçe veriliyor. Ozan Bayav, Geyikler Lanetler sürecine girerken oyunculuk anlamında Grotowski'yi anlamaya ve denemeye çalışmakla birlikte, aynı topraklarda yaşayan farklı çiçeklerin şarkılarını duymaya çalıştıklarını söyledi.

TÜM SORUMLULUĞU EKİP ÜSTLENDİ

Proje danışmanlığını Ozan Bayav'ın yaptığı oyunun Reji- Dramaturji, müzik, dekor ve kostüm işlerini ise tüm ekip üstlendi. Oyuna başlamadan önce sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen ve ekip adına bir bağış kutusu hazırlayan Ozan Bayav, seyircilerden de sokak hayvanları için yardım beklediğini ifade etti.

OYUN KALABALIK KİTLEYE HİTAP EDİYOR

Geyikler Lanetler oyununun başrol oyuncularından İlker Çalışkan "Bu oyunu seçerken bizi en çok heyecanlandıran, hikayenin bu coğrafyanın bu toprakların hikayesi olmasıydı. Yani bizi bize bizden bir hikayeyle anlatacaktık. Hem Türkiye'de hem Türkiye'nin yanı başındaki coğrafyalarda yaşayan insanların büyük acıları var yıllardır. Oyun buna çok iyi dokunuyordu bizce. Ekibimizi en çok etkileyen bu yönü oldu" dedi.

Oyunu, 4 Mayısa kadar haftada bir kez sahneleyeceklerini söyleyen Çalışkan, seyirciden olumlu tepkiler yanında eleştiriler de aldıklarını ve bunun üzerine çalıştıklarını belirtti. Ekibin bundan sonraki oyun seçimlerinde sahneleyecekleri oyunun özellikle kendilerine ne katacaklarını düşünüp bunun üzerine farklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Seyircilere ulaşma anlamında sıkıntı yaşamayıp, kalabalık kitlelere oynadıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oyunda, sokak hayvanları için de bağış toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement