Öz Orman-iş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Öz Orman-iş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Açıklaması

Öz Orman-iş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Açıklaması

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Boytaş’a ait 6 fabrikanın normal seyrine başladığını söyleyerek, “Bu eylemlerden dolayı hiçbir arkadaşımız işten çıkarılmayacak” dedi.

06.02.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Boytaş'a ait 6 fabrikanın normal seyrine başladığını söyleyerek, "Bu eylemlerden dolayı hiçbir arkadaşımız işten çıkarılmayacak" dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Boytaş'a ait fabrikalarda yaşanan eylemlerin ardından Kayseri'ye gelerek işçi ve yetkililer ile görüştü. Görüşmenin ardından Öz Orman-İş Sendikası Kayseri Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Aslan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aslan, "Bilindiği üzere yetkili olduğumuz Boydak işletmelerinde dün arkadaşlarımız tarafından bir tepki oluştu. Konudan dün gece 11 gibi haberdar oldum ve hemen Kayseri'ye hareket ettik. Sabahtan beride Boydak'ın 5 işletmesinde yaklaşık 500'e yakın delege ve işçi arkadaşlarımızın elini sıktık. Burada toplantı yaptık. Toplantının sonucunda da verimli bir çalışma yaptığımızı ifade etmek isterim. Toplu iş sözleşmelerinde müzakereler devam ediyor. Sürecin bittiğine dair yüzde 3+3 zam alındığına dair işyerlerinde sendikanın ve işverenin dışında bir kısım haberin yayıldığını tespit ettik. Bu haberleri alan işçi arkadaşlar bu zamma doğal olarak bir tepki gösterdiklerini ifade ettiler. 'Esas tepkimiz buna aittir' dediler. Bizde bunun doğru olmadığını, müzakere sürecinin devam ettiğini, henüz bir anlaşmanın söz konusu olmadığını ifade ettik. Bunun üzerine bu yanlış bilgiyi, eksik bilgiyi anlatmış olduk. Bunun üzerinde arkadaşlar bana 'tamam' dedi. Biz süreci takip edeceğiz, konfederasyon olarak bizde süreci takip edeceğiz. İnşallah hep beraber mutlu bir sona ulaşırız diye ümit ediyorum. Şuanda fabrika normal seyrine başlamış durumda. Bugün bir eylemlilik söz konusu değil. Herkes işinin başında ancak arkadaşlar 'böyle bir asılsız bilgi ile tahrik olduk ve haklı olarak da bir tepki koyduk' dediler. Bu haber doğru bir haber değil" dedi.

Fabrika yetkilileri ile görüştüklerini ve yüzde 30'luk bir zam teklifi sunduklarını belirten Aslan, "Biz yüzde 30'luk bir teklifle gittik. İşverenin teklifi kamuoyuna yansıdığı gibi yüzde 3+3 oldu. Sonuçta bu bir müzakeredir. Bu müzakerenin yolları vardır. Bu toplantıların sonunda işçi arkadaşlarımızın daha kenetlendiğini gördüm. Görüştüğüm gruplar ağırlıklı olarak dün tepkiye katılan arkadaşlardı. Tepkinin kaynağını zaten biliyorduk. Bu kenetlilik umarım başarı getirir" ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından işçilerin işten çıkarılma durumlarına da değinen Başkan Aslan, "İşten çıkma hayatın akışı içerisindedir. İşten ayrılan, giren ve çıkan her zaman olur ama bu olayla ilgili hiçbir arkadaşımızın bir burnunun kanaması söz konusu olmadığını ifade ettim" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öz Orman-iş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement