Özalplı Minibüsçülerden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Özalplı Minibüsçülerden Örnek Davranış

Özalplı Minibüsçülerden Örnek Davranış

Van’ın Özalp ilçesinde bulunan minibüs kooperatifleri, engelli vatandaşlara katkı sunmak amacıyla yüzde 50 oranında indirim kartı dağıtacaklarını, aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise Van-Özalp ve Özalp-Van arasında kadın yolculardan para almayacaklarını açıkladılar.

05.03.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp ilçesinde bulunan minibüs kooperatifleri, engelli vatandaşlara katkı sunmak amacıyla yüzde 50 oranında indirim kartı dağıtacaklarını, aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise Van-Özalp ve Özalp-Van arasında kadın yolculardan para almayacaklarını açıkladılar.

İlçede bulunan 12 ve 38 No'lu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri, aldıkları iki önemli kararı kamuoyu ile paylaştılar. Kooperatifler adına bir açıklama yapan 38 No'lu Kooperatif Başkanı Ender Durmaz, bu önerilerin Özalp Belediyesi eski başkanı ve ağabeyi Murat Durmaz'ın ricası üzerine uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Başkan Ender Durmaz, bu doğrultuda ilçe genelinde bulunan 720 engelli vatandaşın faydalanabileceği yüzde 50 oranında indirim sağlayacak olan 'Mavi Kart'ın dağıtımına başladıklarını aktardı. Durmaz, sosyal sorumluluk anlamında engelli vatandaşlar için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını da sözlerine ekleyerek, "İlçemiz genelinde 720 civarında engelli vatandaşlarımız mevcuttur. Bu vatandaşlarımız bizlere müracaat etmeleri halinde Mavi Kart'larını alarak Van-Özalp ve Özalp-Van arasındaki taşımacılık hizmetinde yüzde 50 oranında indirim sahibi olacaklardır" dedi.

Sosyal sorumluluk anlamında ikinci ve önemli çalışmalarının ise 8 Mart'ta uygulamaya sokacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Durmaz, "İlçemizde bulunan taşıma kooperatifleri olarak engelli vatandaşlarımızın yüzde 50 oranında indirimli taşınmasının yanı sıra 8 Mart'ta ilçemizde bulunan tüm kadınlarımıza hizmet edeceğiz. Bu doğrultuda 8 Mart günü Özalp ilçemizden Van'a ve Van'dan da Özalp ilçemize gidiş geliş yapmak isteyen tüm kadınlarımızı ücretsiz olarak taşıyacağız. Bu doğrultuda Özalp ilçemizdeki kooperatifler olarak emekçi kadınlarımızın yanında yer aldığımızı da göstermiş olacağız" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özalplı Minibüsçülerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement