Ozan Tufan: "A Milli Takım'a Seçileceğimi Düşünmüyordum" - Son Dakika
Spor

Ozan Tufan: "A Milli Takım'a Seçileceğimi Düşünmüyordum"

Bursaspor’un ve A Milli Takım'ın genç yıldızı Ozan Tufan, ay-yıldızlı takıma seçileceğini düşünmediğini ve milli forma ile çıktığı ilk maçta çok heyecanlandığını söyledi.

01.08.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'un ve A Milli Takım'ın genç yıldızı Ozan Tufan, ay-yıldızlı takıma seçileceğini düşünmediğini ve milli forma ile çıktığı ilk maçta çok heyecanlandığını söyledi.

Genç futbolcu Ozan Tufan, Tam Saha Dergisi'nin Ağustos sayısına açıklamalarda bulundu. Futbola her çocuk gibi sokaklarda oynayarak başladığını belirten Ozan Tufan, "Daha sonra okul takımına girdim. Okul takımının bir maçında Bursaspor'dan hocalar beni izlemeye gelmişti. Beğenmiş olacaklar ki alt yapıya aldılar. Böylelikle beni futbola kazandırmış oldular. O tarihten beri, yaklaşık on yıldır Bursaspor'da top koşturuyorum" diye konuştu.

"KADROYA GİREMİYORDUM"

Genç futbolcu, 2 sene kadro dışı kaldığını vurgulayarak, "Sakatlığım vardı, sağ ayak topuğumda ödem oluşmuştu. Hiçbir şekilde ayağımın üzerine basamıyordum. Sonra doktora gittik, '1 ay koşmayı bırak, hatta yürüme bile' dedi. Doktoru dinledim, evde oturdum, tabii kiloları da aldım. Arkadaşlarım benden 1 ay fazla idman yapınca kendilerini geliştirmişler, ben baya formsuz düştüm. Diğer yandan ağrılarım da devam ediyordu. Bu sefer hoca, 'Bu kiloyla seni oynatmam çok zor, kilo vermek zorundasın' dedi. Bir yandan kilo vermeye çalıştım, diğer yandan fizik tedavim devam etti. Bir yıl boyunca, topuğum ağrıya ağrıya oynamaya çalıştım. Ama sadece antrenmanlara çıkabiliyor, kadroya giremiyordum. Sene sonunda U17 sezonu başladığında boyum uzamış ve kilolar da kendiliğinden gitmişti. Hoca da beni oynatmaya başladı. Şimdi topuk ağrımdan eser kalmadı, boyumun uzamasıyla sorun kendiliğinden çözüldü çok şükür" ifadelerini kullandı.

"AİLEMİ HİÇBİR ZAMAN MAHCUP ETMEK İSTEMEDİM"

Kadro dışı kaldığı sürede futbolu bırakmayı çok düşündüğünü dile getiren Tufan, "Diğer taraftan 'Futbolu bırakırsam yapacak başka bir şeyim yok ki' diyordum. Babam bana o kadar güvenmiş, ağabeyime gitar almamış, bana krampon almış; mecbur gidip gelmek zorundayım. Ailemi hiçbir zaman mahcup etmek istemedim. Beni onca zaman Bursa'ya götürüp getirdiler, futbolcu olup onların kaderini değiştireceğime inandılar, onları yarı yolda bırakamazdım. Ailemin umuduydum ben. O yüzden futbola sıkı sıkı sarıldım" açıklamasında bulundu.

"ANTRENMANLA MAÇ ORTAMI BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI"

Yeşil-beyazlı futbolcu, herkesin A takımda oynamak istediğini ifade ederek, "O çimlerde her futbolcu koşmak ister ama her oyuncunun A takımda oynatılması mümkün değil. Benim şansıma da oynadığım mevkide A takımın sıkıntıları vardı. 2012-2013 sezonunda, alt yapıdaki ligde kendimi kanıtladığımı da düşünüyorum, takım içinde baya ön plana çıkmıştım. Bence bu sebeplerden ötürü beni A takıma çağırdılar. İlk oynadığım A takım maçında da çok heyecanlanmış, elim ayağıma karışmıştı. Antrenmanla maç ortamı birbirinden çok farklı. Antrenmanda hata yapabiliyorsun ama maç sırasında yaptığın hatanın telafisi yok. Oyuna girdiğim ilk 5-6 dakikada bir şey anlamadım" şeklinde konuştu.

"SEÇİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORDUM"

A Milli Takım kadrosunda yer almayı beklemediğini söyleyen Ozan Tufan, "Amerika için vize işlemlerinden dolayı beni İstanbul'a çağırmışlardı. İlk gittiğimde seçileceğimi düşünmüyordum açıkçası. Bize kırk oyuncunun belirleneceğini söylediler. Tek tek kafamdan oyuncuların isimlerini geçiriyordum, kendi kendime 'Kesin beni elerler' diye düşünüyordum. En gençleri bendim çünkü. Her şeye rağmen biraz da olsa ümidim vardı. Tamamen umutsuzluğa düşmüş değildim ama çok düşük bir ihtimaldi. Şükür ki kadro açıklandığında korktuğum başıma gelmedi" dedi.

"KALBİM YERİNDEN ÇIKACAK GİBİ ATIYORDU"

A Milli Takım'ın geçtiğimiz aylarda Kosova ile oynadığı hazırlık maçında ilk 11'de oynayan genç futbolcu, daha önceden ilk 11'de oynayacağını tahmin ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Fatih Hoca idmanda beni stoperde oynattı. Antrenmanda 'Maça bu kadroyla çıkacağız' demişti. Rahatladım ve kendimi maça hazırladım. Ama işte zaten heyecanlı bir insanım, ne kadar rahat olabilirim ki? Sonuç itibariyle 20 yaşındayım ve Milli Takım formasını giyeceğim. Maç öncesi, Fatih Hoca geldi ve 'Hiç heyecanlanma, pas hatası yapabilirsin. Üç yaparsın, beş yaparsın, sonra yapmazsın herhalde, değil mi' dedi. Ben iyice heyecanlandım, 'Yapmam herhalde' hocam dedim. İlk dakikalarda sürekli armaya bakıyordum, üzerimdeki formanın gerçek olduğuna kendimi inandırmaya çalışıyordum. Kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu. Çok enteresan, karmaşık duygulardı. Maç ilerledikçe heyecanım da azaldı."

"İSTEDİĞİM TERS TOPLARI ATINCA MUTLU OLUYORUM"

Genç futbolcu, ön libero oynamaya başladığından beri bu pozisyondan keyif aldığını vurgulayarak, "İstediğim ters topları atınca mutlu oluyorum. Çizgi oyuncusu olmak iyi bir şey ama bir yandan da tekdüze bir tarafı var. Sürekli sağ kanattan gidip geliyorsunuz. Ön liberoda ise oyunu daha geniş görüyorsunuz, her yere çıkabiliyorsunuz. Her yere koşmak, top kazanmak benim hoşuma giden şeyler zaten" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ozan Tufan: 'A Milli Takım'a Seçileceğimi Düşünmüyordum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor
    21:42 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor

    Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtirken, kulüplerin ortak düşüncesinin yeni bir kadroyla yeni sezon hazırlıklarının yapılmasının daha iyi olacağını aktardı. Ali Koç ayrıca, TFF yöneticilerinin kulüpleri arayarak destek konuşmaları yapmalarını yadırgadıklarını belirtti ve mevcut başkanın aday olmayacağı yönünde genel bir kanı olduğunu ifade etti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.


Advertisement