Ozan Tufan, Bursaspor Tv'ye Konuştu - Son Dakika
Spor

Ozan Tufan, Bursaspor Tv'ye Konuştu

Bursaspor'un başarılı futbolcusu Ozan Tufan kulüp televizyonuna kendisi, Bursaspor ve milli takım hakkında açıklamalar yaptı.

10.04.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursasporlu milli futbolcu Ozan Tufan, 20 yaşında olmasına rağmen Milli Takım formasını giymenin kendisine büyük gurur verdiğini söyledi.

Tufan, Bursaspor TV'ye yaptığı açıklamada, geçen sezonun ilk yarısında yeşil-beyazlı kulübün A-2 takımında forma giydiğini ancak o dönemde ekstra çalışarak kendisini geliştirdiğini anlattı.

A Takım'dan altyapıya döndüğünde çok zor günler geçirdiğine değinen Tufan, "A Takım'dan A-2’ye inmiştim. Tabii ki sorunlar yaşadım. İnişler çıkışlar oldu. Bende de o zaman zarfında bir isteksizlik vardı. Bir kere istekli gittim maça ve kendi yararıma olan şeyleri fark ettim. A-2 bazında o günden bu yana artılarım oldu. A2 maçlarımızı izleyen hocalarımız gelişmeyi görünce yeniden A Takım'a çağırdı. Sonra da hiç bırakmadım. Çalışmadan da bir yere varılamadığını gördüm" ifadesini kullandı.

Tufan, her futbolcuda olduğu gibi kendisi için de milli takımın büyük önemi bulunduğunu vurguladı.

Aslolanın Milli Takım'ın başarısı olduğunu dile getiren Tufan, şöyle devam etti:

"Şöyle bir örnek vereyim; 20 yaşında olmama rağmen Milli Takım formasını giymek büyük bir gurur veriyor. Emre ağabey (Emre Belözoğlu), Hollanda maçında yedek kulübesindeydi. O maçtan sonra dedim ki 'Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu yedek kaldı ve ben oynadım. Bundan sonra artık işi daha sıkı tutmam gerektiğini anladım, yeni bir çağ atlayışım' dedim. Fatih hocam sağ olsun beni çağırıyor. Bundan sonra elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini düşündüm ve ben de en iyi şekilde performansımı göstermeye çalışıyorum. Fatih hoca çok cana yakın bir insan. Dışarıdan öyle gözükmüyor olabilir ama çok cana yakın. Üst düzey bir hoca. Herkese çok eşit davranıyor ama benim Milli Takım'a gitmemde Şenol hocamın da payı büyük. Beni oynatıp güvenmesi ve inanması da çok büyük artı. Bursaspor’da forma giyemesem, Milli Takım seviyelerim devam etmezdi. Hem Milli Takım'ı hem de Bursaspor’u temsil ediyorum. İkisi de çok mutlu edici bir olay. Türkiye’de en iyi iki teknik direktörle birlikte çalışmak benim için çok büyük bir keyif."

Tufan, genç yaşta Milli Takım oyuncusu seviyesine gelmesinden dolayı altyapıdaki oyunculara da iyi örnek olduğunu belirtti.

Bursaspor altyapısında forvetten defansa kadar hemen hemen tüm mevkilerde forma giydiğini aktaran Ozan Tufan, bu nedenle her mevkide oynayabilme özelliğinin kendisi için artı bir özellik olduğuna dikkati çekti.

Beşiktaş maçları üzmüş

Tufan, bu sezon ligde en fazla Beşiktaş ile oynadıkları ve kaybettikleri karşılaşmalara üzüldüğünü bildirdi.

İstanbul'daki maçı son dakikalarda kaybettiklerini hatırlatan Ozan Tufan, "Golü attık, beraberliği yakaladık ama bir anlık dalgınlığımızla skoru koruyamadık. Zemin de çok yormuştu. Üzülmüştüm. Bursa'da oynadığımız ilk maçta da ilk yarıda Beşiktaş kalesinde birçok gol pozisyonuna girdik ama atamadık. Rakip, ikinci yarıda yakaladığı iki pozisyonun birini gole çevirip maçı kazandı. Bu maçlara üzülmüştüm" değerlendirmesinde bulundu.

Hedefi "Premier Lig"

Bursa'da finali oynanacak Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini belirten Ozan Tufan, takımın moral ve motivasyonunun üst düzeyde olduğunu söyledi.

Hem lig hem de kupada başarılı olmak istediklerini ifade eden Tufan, şunları kaydetti:

"Az maç kaldı. Kupa finali Bursa’da oynanacağı için çok istiyoruz. Bursa’da kupayı kaldırmak istiyoruz. Ligde de tüm maçlarımıza galibiyet için çıkıyoruz. Morallerimizde hiçbir sıkıntı yok. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçımızı kazanmamız da bir moral oldu. Haftaya da Fenerbahçe ile oynayacağız. Biz rahat gideceğiz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Stresli taraf onlar olacak. Biz zaten soğukkanlı bir takımız ve istediğimiz, almak için maça gideceğiz. Ligin 26 haftalık dilimi geride kaldı ve bu süre içinde takımımız çok iyi hücum yapabildiğini ve defansta da iyi olduğunu gösterdi ama hatalarımız da oldu. Bu hatalarımız da puanlara yansıdı. Her hata yaptığımızda gol yedik. Bu hataları en aza indirip puanlar toplasaydık lider olabilirdik. İnanılmaz bir futbol oynuyoruz. Milli Takım'da herkes Bursaspor’un çok iyi futbol oynadığını söylüyor. Zaten 6 futbolcunun Milli Takım'a davet edilmesi bunu gösteriyor. Takımımız çok fazla tecrübeli değil. Bunun eksikliğini yaşadık. Zaman zaman skoru koruyamadık."

Futbol yaşantısını Avrupa'da sürdürmek istediğini dile getiren Tufan, "En beğendiğim lig, İngiltere Premier Ligi. Hedefim, çocukluğumdan beri atmosferini ve futbolunu çok beğendiğim İngiltere Premier Ligi’nde oynamak. Ligde en alt sıralarda yer alan takım ile şampiyonluğa oynayan takım arasındaki maçların bile sonuçları kestirilemiyor. O ligde oynamak isterim" diye konuştu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ozan Tufan, Bursaspor Tv'ye Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement