Özay Kaptan: "Hep Beraber Birliğimizi Yönetmeye Devam Edeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Özay Kaptan: "Hep Beraber Birliğimizi Yönetmeye Devam Edeceğiz"

Özay Kaptan: "Hep Beraber Birliğimizi Yönetmeye Devam Edeceğiz"

Küçük Menderes Sulama Birliği (KMSB)’nin her geçen gün altyapısı güçlendirilerek büyümeye devam ettiğini ifade eden yönetim kurulu başkanı Özay Kaptan, 2 bin 200 üyeye sahip birliği üreticiyle birlikte yönettiklerini söyledi.

12.09.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük Menderes Sulama Birliği (KMSB)'nin her geçen gün altyapısı güçlendirilerek büyümeye devam ettiğini ifade eden yönetim kurulu başkanı Özay Kaptan, 2 bin 200 üyeye sahip birliği üreticiyle birlikte yönettiklerini söyledi.

Küçük Menderes Sulama Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kaptan, Ödemiş bölgesinde yapımı süren üç barajdan ikisinin işletilmesi konusunda 2013 yılında meclis kararı alarak işletmeye talip olduklarını anlattı. Kaptan, Beydağ sulamasının başlamasının çiftçileri sevince boğduğunu ifade ederek, "Bölgemiz için hayati önem taşıyan, Beydağ sulamasının başlaması çiftçimize sevince boğmuştur. KMSB olarak, 2013 yılında bin hektarlık alanın sulamaya açılması, 2015 itibariyle de bin hektarlık alanın sulamaya açılmasıyla birlikte, toplam 6 bin hektarlık alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün itibariyle sol sahilde Ovakent Mahallesi'ne kadar, sağ sahilden Türkönü Mahallesine kadar sulama yapmaktayız. Projenin tamamı 19 bin 650 hektarlık alana sahiptir. Yaklaşık 38 yerleşim yerini kapsamaktadır. Proje, yüzde 3 Beydağ, yüzde 92 Ödemiş, yüzde 5 Tire ilçelerini kapsamaktadır. Bilindiği üzere sürekli yeni sulama alanlarının açılması bu sulamaya açılan hatlar, arıza nedeniyle açılıp kapanabiliyor. Bu da çiftçilerimizin suyu kullanımında zorluklar oluşturuyor. DSİ'nin ve yüklenici firmanın çalışmaları sonucunda en kısa zamanda aksaklıklar giderilmeye çalışılıyor" dedi.

"ÇİFTÇİMİZİN DESTEĞİYLE BÜYÜMEYE DEVAM ETMEKTEDİR"

Sulama birliğinin açılabilmesi için en az 6 bin hektar alana olması gerektiğini ifade eden Küçük Menderes Sulama Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kaptan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Yeni kurulan Bayındır sulama birliği iki barajın birleşmesiyle kurulabilmiştir. Rahmanlar, Bademli ve Aktaş barajlarının toplam sulama alanı 4 bin 128 hektardır. Yaklaşık olarak Pirinçci'nin yüzde 50'si, Bademli'nin yüzde 50'si, Ovakent'in yüzde 80'i, Konaklı'nın yüzde 80'i, Bozcayaka'nın da yüzde 50'si Beydağ sulamasından faydalanmaktadır. Bademli Barajı'nda sulanması gereken yerlerde KMSB tarafından Beydağ Barajı'ndan sulama yapılmaktadır. Bademli sulama sahasıyla bizim sulama sahamız iç içedir. Bademli sulama sahasında kalan yerler KMSB meclisinde temsil edilmektedir. Aynı parsel içinde hem bizim hidrant, hem de Bademli sulamasının hidrandı bulunmaktadır. Bu durumda bu bölgedeki çiftçilerimizin hem bizim birliğe hem de diğer kuruma üye olmak zorunda kalacaktır. Yetki karmaşası olacaktır. Türkiye de sulama birlikleri, 6172 sayılı kanuna göre sulama işlerini gerçekleştirsin diye kurulmuşlardır. 2013 yılı KMSB Kasım olağan meclis toplantısında oy birliğince Bademli ve Aktaş barajlarının işletmesini KMSB'ce yapılması karar alınmıştır. Meclis kararı uyarınca 06.01.2014 tarihinde DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'ne Bademli ve Aktaş barajlarının işletilmesi konusunda yazımızı yazdık. Çiftçilerimizin daha iyi hizmet verebilmek ve yetki karmaşasına son vermek adına bu barajların işletilmesine KMSB olarak talibiz. 2013 yılından itibaren de sulamaya açılan her yerden beyanlar alınıp sulama ücretleri eksiksiz olarak alınmıştır. KMSB olarak her anlamda hizmet verme yarışındayız. Tahsilatlarımızı zamanında yapmaktayız. Birliğimiz her geçen gün çiftçimizin de desteğiyle büyümeye devam etmektedir. Hep beraber birliğimizi yönetmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özay Kaptan: 'Hep Beraber Birliğimizi Yönetmeye Devam Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement