Özbek: "Ben Kimseyi Hedef Almadım" - Son Dakika
Spor

Özbek: "Ben Kimseyi Hedef Almadım"

Özbek: "Ben Kimseyi Hedef Almadım"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına, “Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

08.02.2016 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına, "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben söylemlerimde kimseyi hedef almadım, sadece UEFA'nın kriterlerini anlatmaya çalıştım" dedi.

Galatasaray'ın 'Tek bilek, tek yürek' kampanyası kapsamında Point Otel'de gerçekleşen lansman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray'ın hiçbir zaman zorluklardan yılmayan bir camia olduğunu belirtti. Özbek, "Bugün öyle bir gündür. Bunun için tüm camia olarak kenetlendik. Herkese Galatasaray'ın 111 yıla sığan olağanüstü zaferlerinin bir nişanesi olarak, belirtisi olarak bu kampanyayı başlatıyorum. Galatasaray her zaman Türk spor tarihine başarılar sağlamış, zorlukların üzerinden geçmiştir. Bugün taraftarlarımızla beraber 'Tek bilek, tek yürek' kampanyasını Türkiye'de başlatıyorum ve Galatasaray'ı seven herkesin bu kampanyaya katılmasını, sarı-kırmızı renkleri hem Türkiye'de hem de dünyada görünür kılmak için bu renkleri ortaya çıkarıp, kalbinin üzerine koyup Metin Oktay selamıyla herkese izlettirmesini istiyorum" diye konuştu.

"BU SEVDA RAKAMLARLA ÖLÇÜLMEZ"

Gerçekleşen kampanyadan beklenen gelirle ilgili soruya da cevap veren Özbek, "Rakamsal bir öneri getirmem söz konusu değil. Bu sevda rakamlarla ölçülmez. O kadar büyük ve yüce bir sevdadır. Beklenen rakamların üzerine çıkacağından eminim. Kampanyaya ilk harcı Dursun Özbek olarak ben koydum. 10 bin tane bileklik aldım. Hayırlı olmasını diliyorum. Ne kadar gücü varsa herkesi bu kampanyaya bekliyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz sembolü olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BEN KİMSEYİ HEDEF ALMADIM"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Başkan Özbek, "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim herhangi bir değerlendirme yapmama gerek yok. Ben söylemlerimde kimseyi hedef almadım, sadece UEFA'nın kriterlerini anlatmaya çalıştım" dedi.

"GALATASARAY'IN MENFAATLERİ ÖN PLANA ÇIKAR"

'Burak Yılmaz dışında takıma cazip bir teklif gelmesi halinde bir oyuncu ile yollarınızı ayırır mısınız?' sorusuna ise Özbek, "Böyle bir teklif geldiği zaman cevap vermek lazım. Başka takımlardan Galatasaraylı oyuncuları transfer etmek isteyen takımlar olabilir. Burada Galatasaray'ın menfaatleri ön plana çıkar. Galatasaray başarıya odaklı olduğu için performansını en yüksek seviyede tutmak zorunda" yanıtını verdi.

"DİL SÜRÇMESİ Mİ ARTIK, TEKERLEME GİBİ DÜŞÜNÜN"

Özbek'in yakın zamanda yaptığı, '8-10 gol' açıklamaların da Beşiktaş'ı kast edip etmediğinin sorulması üzerine Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Ne münasebet" diyerek şunları söyledi:

"Hiç aklıma gelmedi. Dil sürçmesi mi artık, tekerleme gibi düşünün yani. Ben Galatasaray'ın bugüne kadar kurmuş olduğu takımların, yabancı kulüpler karşısında zayıf düşmemesini, fazla skorlu mağlubiyetler almaması yönünde söyledim. Yoksa hiçbir şekilde başka bir takımı kastetmedim."

BURAK YILMAZ YORUMU

Galatasaray'dan ayrılan Burak Yılmaz hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, "Burak bizim en önemli oyuncularımızdan biri. Kendi kariyeri açısından kendi kararıdır. Bize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Başarılarla dolu bir spor yaşamı olacaktır bundan sonra" açıklamasında bulundu.

"FEDA KELİMESİNİ KULLANMIYORUM"

Gerçekleşen kampanya için 'feda' kelimesi kullanmadığını belirten Özbek, "Ben bir tek şey söylüyorum; herkes bugünkü pozisyonda yapması gerekeni yapacaktır. Ben şuna çağrı yapıyorum; Galatasaray'ı sevenler, hepimiz el ele vereceğiz. Bugün o gündür. Bütün Galatasaraylıları bu kampanyaya davet ediyorum" dedi.

"KİMSEYİ HEDEF ALMIYORUM"

'Açıklamalarınızda ısrarla Fenerbahçe'nin ismini kullanmıyorsunuz' sorusuna ise Özbek, "İsim vermeden konuşuyorum çünkü kimseyi hedef almıyorum. Ben sadece Galatasaray'ın menfaatlerini düşünüyorum. Hedef almak veya onların hakkında bir şey söyleme niyetim yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Özbek, Burak Yılmaz dışında başka bir teklif almadıklarını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Özbek: 'Ben Kimseyi Hedef Almadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement