Muğla'da Özbek Kadının Organları 4 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Özbek Kadının Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Muğla\'da Özbek Kadının Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5 gün süren yaşam savaşını kaybeden Özbek uyruklu Elmira İbrogimova'nın bağışlanan organları, dört hastaya umut oldu.

12.02.2015 12:05  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5 gün süren yaşam savaşını kaybeden Özbek uyruklu Elmira İbrogimova'nın bağışlanan organları, dört hastaya umut oldu.

Uzun zamandır Fethiye'de yaşamını sürdüren Özbekistan uyruklu Elmira İbrogimova (52), 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.45 sıralarında hipertansiyona bağlı beyin kanaması şikayetiyle Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan İbrogimova, daha sonra Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne sevk edildi. 5 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren İbrogimova'nın, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Fethiye Organ Bağışı Koordinatörlüğü, Elmira İbrogimova'nın ailesiyle organ bağışı konusunda görüştü. Organ Bağışı İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne haber verilmesi üzerine, uygun hastaların belirlenmesi için zamana karşı yarış başladı. İzmir'den sabah saat 08.45 sıralarında Fethiye'ye gelen uzman ekip, İbrogimova'nın karaciğerini, iki böbreğini ve kornealarını aldı. Bağışlanan karaciğer İzmir Kent Hastanesi'ne, böbrekler de Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Korneaların nakli için ise uygun bir hastanın araştırıldığı belirtildi.

Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Aynacı yaptığı açıklama, "Hastamızı tüm çabalara rağmen kurtaramadık. Ailesinin de onay vermesiyle, organ bağışı için bölge genelinde araştırma yapıldı. Hastamızın karaciğer, böbrek ve korneaları uygun kişilere nakledilecek. Muğla bölgesinde en düşük organ bağışı oranı Fethiye bölgesinde. Bu üzücü bir durum. Vatandaşlarımızdan organ bağışı konusunda daha fazla duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Özbek Kadının Organları 4 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement