Özbekistan'da, Kurban Bayramı Büyük Coşku ile Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da, Kurban Bayramı Büyük Coşku ile Kutlanıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayram namazının kılınmasından detaylar Özbekistan'da Kurban Bayramı kutlanıyor Ülkede Kurban Bayramı büyük coşku ile kutlanıyor.

12.09.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayram namazının kılınmasından detaylar Özbekistan'da Kurban Bayramı kutlanıyor

Ülkede Kurban Bayramı büyük coşku ile kutlanıyor.

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'da, Kurban Bayramı büyük coşku ile kutlanıyor.

Başkent Taşkent'te binlerce insan bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca yol ve park yerlerini de mesken tuttu.

"Osman Mushafı" olarak bilinen ve üzerine Hazret Osman'ın kanının aktığı ceylan derisine yazılan Kur'an-ı Kerim'in muhafaza edildiği Taşkent'teki Hazret İmam Külliyesi'ndeki bayram namazını, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov kıldırdı.

Namazın ardından eller ülkenin kalkınması, refah ve huzur için duaya açıldı, tüm dünyada barış ve istikrarın yerleşmesi için dua edildi. Namazda, ayrıca bu ay başında vefat eden ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un anısına da dua edildi.

Namazdan sonra vatandaşlar birbirlerini bayramla kutlarken, Osmanhan Alimov da kendisi ile bayramlaşan vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Alimov, bayram namazında ülkede ve tüm dünyada barış ve huzurun yerleşmesi için dua ettiklerini kaydetti. Alimov, ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un ülke bağımsızlığının elde edilmesinde ve gelişmesinde büyük emekleri olduğunu anımsatarak, merhum Cumhurbaşkanını sevgi ve saygı ile andıklarını ve hakkına dua ettiklerini belirtti.

Bayram namazı sırasında camiye giden yollar trafiğe kapatılırken, cami etrafında ve girişlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Özbekistan\'da, Kurban Bayramı Büyük Coşku ile Kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da, Kurban Bayramı Büyük Coşku ile Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement