Özbekistan'da Şiö Kültür Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Şiö Kültür Bakanları Toplantısı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin kültür bakanları Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te toplandı.

22.06.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin kültür bakanları Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te toplandı.

Örgütün dönem başkanlığını yapan Özbekistan'ın Kültür ve Spor Bakanı Bahadır Ahmedov'un başkanlığında düzenlenen toplantıya, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Yardımcısı Galım Ahmedyarov, Çin Kültür Bakanı Luo Şugang, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Altınbek Maksutov, Rusya Kültür Bakanı Yardımcısı Vladimir Aristarhov, Tacikistan Kültür Bakanı Şemsiddin Orumbekzoda ve ŞİÖ Genel Sekreteri Raşid Alimov katıldı.

ŞİÖ ülkeleri kültür bakanlarının 13. toplantısında, kültür ve sanat alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve önceki toplantılarda sağlanan iş birliği anlaşmalarının hayata geçirilmesi ele alındı. Taraflar ayrıca gözlemci ve diyalog ortağı statüsündeki ülkelerle ikili ve çok taraflı iş birliğinin daha da geliştirilmesinden yana olduklarını belirtti.

Taraflar toplantıda, kültürel mirasın korunması ve araştırılması, kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesi ve tarihi önem taşıyan mimari yapıtların kayıtlarının oluşturulması gibi konularda iş birliğini geliştirmek için hazır olduklarını ifade ederek kültürel miras ve sanat eserlerinin restorasyonu alanında uzman eğitimi konularındaki iş birliğinin geliştirilmesinin önemini de vurguladı.

Toplantıda, ŞİÖ üyesi ülkelerin kültür bakanlarının sonraki toplantısının gelecek yıl Kazakistan'da gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Şiö Kültür Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement