Özbekistan'da Şiö Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Şiö Toplantısı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleri milli güvenlik kurulu sekreterleri toplantısı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

14.04.2016 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleri milli güvenlik kurulu sekreterleri toplantısı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

Özbekistan Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Viktor Mahmudov, toplantının açılışında yaptığı konuşmada örgütün bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına öncelik verdiğini belirtti ve ŞİÖ'nün bölgede terör ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir örgüt haline geldiğini kaydetti.

Mahmudov, toplantıda bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması ve güncel tehditlere karşı ortak mücadelede işbirliğinin pekiştirilmesine ilişkin kararlar alınacağına inandığını kaydetti.

Toplantıya, Mahmudov'a ilaveten Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Toplum Güvenliği Bakanı Guo Shengkun, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Kazakistan Güvenlik Kurulu Sekreteri Nurlan Ermekbayev, Kırgızistan Savunma Kurulu Sekreteri Temir Jumakadirov, Tacikistan Güvenlik Kurulu Sekreteri Abdurahim Kahharov ve Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Raşid Alimov katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Şiö Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement